Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwbouw multifunctionele accommodatie Aagtekerke van start

Nieuwbouw multifunctionele accommodatie Aagtekerke van start

AAGTEKERKE - In Aagtekerke zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) in volle gang. Hierin worden een gymzaal, dorpshuis- en gezondheidsfunctie ondergebracht. Het nieuwe gebouw wordt bijna energieneutraal (BENG) en krijgt geen gasaansluiting. Hiermee maakt gemeente Veere de eigen duurzaamheidsambities waar. De speeltuin vanuit het Dorpsplein/Bouwluststraat in Aagtekerke wordt ook verplaatst naar de locatie van de nieuwe MFA. Dit project is onderdeel van de plannen voor maatschappelijke voorzieningen in de gemeente Veere, die in 2020 door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Gemeente Veere is blij en trots dat de bouw van de MFA in Aagtekerke van start gaat. Op de publicatie van de aanbestedingsprocedure ontving de gemeente twee inschrijvingen. De inschrijving van de combinatie Bouwgroep Schrijver – Synto is als beste beoordeeld. Door de coronacrisis en oorlog in Oekraïne ontstonden forse prijsstijgingen. Hierdoor was het inschrijfbedrag voor de nieuwbouw in Aagtekerke voor de aannemer hoger dan het meegegeven budget bij de aanbesteding. Hiervoor is aanvullend krediet aangevraagd bij de gemeenteraad, die hiermee heeft ingestemd. Ook de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van de MFA is verleend. Dit betekent dat de Dorpsvisie van Aagtekerke uitkomt; het realiseren van een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Planning
Voorafgaand aan de bouwfase vinden eerst de sloopwerkzaamheden plaats van de drie bestaande panden op de kavel. Sloopwerkzaamheden starten vanaf 7 juni 2022 en worden uitgevoerd door Sinkegroep. Dit is naar verwachting eind juni gereed. Na de bouwvak start Bouwgroep Schrijver – Synto in september met de bouwplaatsinrichting en bouwwerkzaamheden. De oplevering van de nieuwe multifunctionele accommodatie staat gepland in juni 2023.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie in Aagtekerke op de pagina ‘Maatschappelijke voorzieningen’ van de website van de gemeente Veere.

Meer uit Middelburg

Mogelijk appartementen op locatie oude super en bouwmarkt Badhuisstraat in Koudekerke

KOUDEKERKE - Holding Vader onderzoekt de mogelijkheid om appartementen te realiseren op de voormalige Jumbo- en Hubo-locatie aan de Badhuisstraat 6-8A in Koudekerke. Dinsdag tekenden Holding Vader en de gemeente Veere hiervoor de intentieovereenkomst. 

4 uur geleden
31 juli geen aanvraag reisdocumenten in Middelburg

MIDDELBURG - Op woensdag 31 juli wordt de apparatuur voor het aanvragen van reisdocumenten vervangen.  Deze dag kunnen er geen aanvragen worden ingediend.  

4 uur geleden
Pop-up jeugdcentrum in De Spot tijdens Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Vrijdag 2 augustus begint de kermis in Middelburg. Een evenement waar veel jongeren het hele jaar naar uit kijken. En reden voor de gemeente Middelburg en Vizita om een tijdelijk Jeugdcentrum in de binnenstad in te richten. Er is gekozen voor een pop-up jeugdcentrum in De Spot in de Beddwijkstraat.

18 uur geleden
Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

2 dagen geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

2 dagen geleden