Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw zand voor strandje Hansweert

Nieuw zand voor strandje Hansweert

HANSWEERT - Nog voor de zomer krijgt het strandje bij Hansweert nieuw zand. 

Het Westerschelde-strandje is in 2018 aangelegd en heeft er in 2019 voor het laatst zand bijgekregen. De gemeente Reimerswaal trekt nu 20.000 euro uit voor extra zand, vertelt wethouder Kees Verburg. Dat is relatief weinig geld, legt hij uit, want normaal gesproken spendeert de gemeente zo’n 100.000 euro aan een opspuiting en kan een strand er daarna weer drie tot vijf jaar tegenaan. “Maar zoveel geld hebben we er momenteel niet beschikbaar voor.”

Hoelang het strandje in Hansweert vooruit kan met extra zand à 20.000 euro is volgens de wethouder moeilijk te voorspellen. “Anders dan bijvoorbeeld het strand bij Yerseke, ligt dit strandje op het zuidwesten en moet je afwachten wat bijvoorbeeld een storm doet.” 

Het extra zand komt elders uit de Westerschelde. Het Hansweertse strandje is in ieder geval de komende drie zomers nog toegankelijk. Daarna wordt het moeilijker bereikbaar, vanwege de werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken.

Meer uit Reimerswaal

Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

3 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

8 uur geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

1 week geleden