Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw zand voor strandje Hansweert

Nieuw zand voor strandje Hansweert

HANSWEERT - Nog voor de zomer krijgt het strandje bij Hansweert nieuw zand. 

Het Westerschelde-strandje is in 2018 aangelegd en heeft er in 2019 voor het laatst zand bijgekregen. De gemeente Reimerswaal trekt nu 20.000 euro uit voor extra zand, vertelt wethouder Kees Verburg. Dat is relatief weinig geld, legt hij uit, want normaal gesproken spendeert de gemeente zo’n 100.000 euro aan een opspuiting en kan een strand er daarna weer drie tot vijf jaar tegenaan. “Maar zoveel geld hebben we er momenteel niet beschikbaar voor.”

Hoelang het strandje in Hansweert vooruit kan met extra zand à 20.000 euro is volgens de wethouder moeilijk te voorspellen. “Anders dan bijvoorbeeld het strand bij Yerseke, ligt dit strandje op het zuidwesten en moet je afwachten wat bijvoorbeeld een storm doet.” 

Het extra zand komt elders uit de Westerschelde. Het Hansweertse strandje is in ieder geval de komende drie zomers nog toegankelijk. Daarna wordt het moeilijker bereikbaar, vanwege de werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken.

Meer uit Reimerswaal

Verkoeling zoeken in Reimerswaal en Kapelle

We zochten de afgelopen dagen massaal verkoeling langs de Kapelse en Reimerswaalse kust. Op de promenade van Wemeldinge is aan de berm goed te zien hoe droog het is. Deze week zou het koeler en natter moeten worden.

14 uur geleden
Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

3 dagen geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

3 dagen geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

4 dagen geleden
Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

5 dagen geleden
Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

6 dagen geleden
Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

1 week geleden