Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw taxibedrijf voor doelgroepenvervoer Oosterschelderegio

Nieuw taxibedrijf voor doelgroepenvervoer Oosterschelderegio

Taxibedrijf Citax Tiel verzorgt vanaf zondag (1 augustus) het doelgroepenvervoer in de Oosterschelderegio. Het gaat dan bijvoorbeeld over het leerlingenvervoer, de haltetaxi en het vervoer van mensen met een Wmo-indicatie.

Er komen nieuwe voertuigen, maar verder verandert er weinig voor de gebruikers, laat het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) dinsdag weten. Deze organisatie regelt het doelgroepenvervoer voor de gemeenten Tholen, Schouwen-Duiveland, Reimerswaal, Kapelle, Borsele, Noord-Beveland en Goes.

Citax neemt daarmee na anderhalf jaar het stokje over van Connexxion. ‘Citax rijdt op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen en is dus bekend met de Zeeuwse situatie’, aldus SWVO. Het taxibedrijf heeft voor de nieuwe opdracht nieuwe voertuigen aangeschaft. Die zijn herkenbaar aan het logo van de Regiotaxi Oosterschelde. ‘De spelregels voor het doelgroepenvervoer zijn niet gewijzigd. De aanmelding en aansturing van het vervoer vindt nog steeds plaats vanuit de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Citax heeft veel van de huidige chauffeurs kunnen aannemen, waardoor de klanten dus vertrouwde gezichten gaan zien. We hebben er alle vertrouwen in dat Citax de dienstverlening goed gaat uitvoeren’, laat SWVO-voorzitter Paula Schot weten.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe kinderburgemeester Liz heeft er zin in: 'Ik heb heel veel ideeën'

KRUININGEN - De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Reimerswaal, Liz van de Velde (10) uit Kruiningen, is officieel geïnstalleerd. Loïs Vlot uit Krabbendijke, haar voorganger, mocht Liz tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Kruiningen de ambtsketen omhangen. 

2 uur geleden
Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

23 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

1 dag geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

3 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

5 dagen geleden