Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw SOS-programma van Dockwize biedt hulp aan ondernemers tijdens energiecrisis

Nieuw SOS-programma van Dockwize biedt hulp aan ondernemers tijdens energiecrisis

VLISSINGEN - “Hoe krijg je als ondernemer grip op je hoge energiekosten? Bereken je de gestegen kosten aan je klanten door? En waar begin je met duurzaam energie besparen?” Dockwize directeur Marlon Baarends geeft een aantal voorbeelden van vragen die voorbij komen in de energie editie van het SOS-programma van Dockwize. Het programma, wat mede mogelijk gemaakt wordt door Provincie Zeeland, is van start. Ondernemers kunnen vanaf nu en nog in heel 2023 instromen.

Van coronacrisis naar energiecrisis In eerdere edities van het SOS-programma heeft Dockwize al meer dan 250 ondernemers kunnen helpen. „Financieel experts en business-coaches boden ondernemers in het programma aan om een plan te maken voor de toekomst: wat is je huidige situatie, welke (financiële) mogelijkheden zijn er en hoe kun je je bedrijf toekomstbestendig maken? Ook boden we noodhulp aan: wat is er nú nodig om goed uit deze energiecrisis te komen of, in het ergste geval, op een gezonde manier failliet te gaan?  ?

Tijd om stil te staan
Baarends zag hoe verschillende ondernemers in de coronacrisis met nieuwe diensten of producten op de proppen kwamen. “De deelnemende ondernemers hadden, soms noodgedwongen, de tijd om stil te staan. Om uit te zoomen, weg van de dagelijkse gang van zaken en terug naar de kern: hoe zit mijn businessmodel eigenlijk in elkaar? En welke kansen laat ik liggen? Mede dankzij ons programma draaiden sommige ondernemers zelfs hun meest succesvolle jaar ooit. En dat in crisistijd. Daar moesten we iets mee. We besloten om door te gaan. Niet meer als SOS-programma met een focus op de coronacrisis, maar met een energie-editie als reactie op de hoge energiekosten waar ondernemers in 2023 mee kampen.”

?Interesse? Meer info over het SOS-programma en aanmelden kan via: www.dockwize.nl/sos?.

Meer uit Middelburg

Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

11 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

12 uur geleden
Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

16 uur geleden
Pinksterweekend begint wisselvallig

Het pinksterweekend begint wisselvallig met op zaterdag buien met kans op onweer en hagel. De meeste zijn bestemd voor het binnenland. In het noorden en aan de kust blijft het vaker droog. Het wordt 17 tot 22 graden. Zondag blijft vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui mogelijk. Tijdens tweede pinksterdag lijken  maar de droge en zonnige momenten te overheersen. Aan de temperatuur verandert tijdens de pinksterdagen weinig.

19 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek daagt jonge makers uit tot het maken van meesterwerk

MIDDELBURG - Ook deze editie van het Festival Zeeland Klassiek worden jonge Zeeuwse makers tussen de 14 en 18 jaar oud uitgedaagd zich te laten inspireren door een drietal geselecteerde klassieke muziekstukken. Dat kan een muzikale uiting zijn zoals een rap, spoken word of dans, in woord zoals een gedicht of een verhaal of als beeld (tekening, video). 

1 dag geleden
Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

1 dag geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

1 dag geleden