Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw provinciebestuur wil 'samen verschil maken'

Nieuw provinciebestuur wil 'samen verschil maken'

MIDDELBURG - Inspelen op het veranderende klimaat en samen werken aan energietransitie, mobiliteit, ruimtelijke kwaliteit en het zichtbaar maken van Zeeland. Dat zijn de vijf grote strategische opgaven waarop de komende jaren focus op moet liggen, volgens de fracties van CDA, SGP, VVD en PvdA. Het is te lezen in het coalitieakkoord 'Samen verschil maken' dat deze partijen vorige week presenteerden.

In 'Samen verschil maken' beschrijven de vier partijen hun visie op Zeeland en hoe ze van daaruit als fracties én als kandidaat-gedeputeerden willen werken: als verbinder van alle partijen in Zeeland, voor alle inwoners van Zeeland. '"Samen verschil maken" is daarmee niet alleen een voornemen, maar ook een uitnodiging aan iedereen die zich wil inzetten voor Zeeland', laat de provincie Zeeland weten.

Werkwijze
In de aanloop naar het coalitieakkoord hebben de vier partijen gesproken met de politieke partijen in Provinciale Staten van Zeeland en allerlei instellingen en maatschappelijke partners. In deze gesprekken ging het over de vraag waar deze partijen, samen met het dagelijks provinciebestuur, het verschil zouden willen maken, aldus de provincie. 'Die werkwijze wil het nieuwe college van Gedeputeerde Staten voortzetten om zo, met zoveel mogelijk betrokkenen, te werken aan een steeds beter Zeeland.'

Opgaven
Het beleid in het nieuwe coalitieakkoord is in grote lijnen een voortzetting van het beleid van de afgelopen jaren. 'Al is er nóg meer aandacht voor de grote opgaven: de energietransitie, mobiliteit, ruimtelijke kwaliteit, de zichtbaarheid van Zeeland naar buiten en klimaatverandering.' Daarnaast zet het nieuwe college van Gedeputeerde Staten onder meer in op wonen (zoals een goede afstemming tussen vraag en aanbod van woningen), het stimuleren van de regionale (kennis)economie, landbouw en visserij, natuurbehoud en -beleving, leefbaarheid, (provincie)grensoverschrijdende samenwerking, en cultuur en sport.

Meer uit Beveland

Groot feest op nieuw groen schoolplein De Zuidvliet in Kortgene

KORTGENE - IKC De Zuidvliet in Kortgene heeft een nieuw, groen schoolplein en dat is donderdag groots gevierd.

8 uur geleden
Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

8 uur geleden
Family Event Zeeland: feestje voor jong en oud in Goes

GOES - Het ultieme familie-avontuur beleef je tijdens Family Event Zeeland op 2, 3 en 4 mei in de Zeelandhallen Goes. Een Zeeuws feestje voor jong en oud.

8 uur geleden
Jaan Verhage-Aarnoutse uit Goes viert 100e verjaardag en telt haar zegeningen

GOES - Mevrouw Adriana (Jaan) Verhage-Aarnoutse uit Goes is vrijdag honderd jaar geworden. Maandagmiddag ging burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Goes bij haar op felicitatiebezoek in Residence 't Gasthuis.

8 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

1 dag geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

2 dagen geleden