Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw parkeerbeleid in Veerse kustplaatsen dichtbij

Nieuw parkeerbeleid in Veerse kustplaatsen dichtbij

DOMBURG - De gemeente Veere plaatst deze dagen nieuwe parkeerborden in de kernen Domburg, Veere en Zoutelande.

Deze zijn afgedekt tot 1 april. Dan wordt het betaald parkeren langs de hele kust ingevoerd. Wie na 1 april wil parkeren in de kernen van Domburg, Veere en Zoutelande heeft een vergunning nodig. De eerste is gratis, de tweede kost 40 euro per jaar. 

Aanvragen van deze vergunningen kan vanaf 1 maart via www.veere.nl. 

Brief

Bewoners van de drie kernen krijgen in maart een brief met uitleg over het nieuwe parkeren. Dit voorjaar verdwijnt in Domburg en Veere de vergunning vrij van kenteken. Ook veranderen hier de tarieven op de parkeerterreinen. Andere stappen volgen hier later. 

Zone

Zoutelande is de enige plaats waar het nieuwe parkeerbeleid al in zijn geheel wordt ingevoerd, inclusief een zone voor vergunninghouders. Als bezoeker mag je je auto alleen nog op parkeerterreinen zetten. De kern is alleen voor vergunninghouders. 

Veere wil ook betaald parkeren invoeren bij Vrouwenpolder, Dishoek, Westkapelle en Oostkapelle en andere parkeerterreinen aan de kust, maar deze volgen later.

Meer uit Middelburg

Bingo, Biljart, Bordspelen, Klaverjas en Sjoelen in het Getij in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf januari 2024 bruist het weer van de activiteiten in het Getij in Middelburg . Er wordt daarmee bijgedragen aan de wijkfunctie van de Stromenwijk, 't Zand, Breewijk en het sportcomplex de Sprong. 

11 uur geleden
Plan Boom: 1004 gratis boompjes uitgedeeld bij CitySeeds in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8, 9 en 10 december werden ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Dit gebeurde in het kader van de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden. 

11 uur geleden
Man aangehouden voor openbare dronkenschap na melding over steekincident

MIDDELBURG - Politiemensen hielden in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 december 2023 op de Markt een 21-jarige man uit Middelburg aan vanwege openbare dronkenschap. De agenten waren daar eigenlijk voor een melding over een mogelijk steekincident. Ze wilden hulp verlenen aan de 21-jarige man, die gewond was, maar hij maakte het de agenten erg lastig hem te helpen. Er bleek geen sprake te zijn van een steekincident.

15 uur geleden
Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

1 dag geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

2 dagen geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

2 dagen geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

2 dagen geleden