Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw laboratorium Technum is vandaag te bezichtigen

Nieuw laboratorium Technum is vandaag te bezichtigen

VLISSINGEN - Gisteren (donderdag) is bij Scalda het nieuwe Technum aan de Edisonweg in gebruik genomen. Het Technum bestaat uit een gloednieuw laboratorium en een praktijkruimte voor elektrotechniek. Belangstellenden kunnen het nieuwe Technum vandaag bezichtigen tijdens de open dag van Scalda.

Met het nieuwe Technum wil Scalda het onderwijs toekomstbestendig maken. Het Technum is nu compleet door toevoeging van een laboratorium en de praktijkruimte voor de opleidingen van Elektrotechniek. Deze waren voorheen gevestigd bij de HZ University of Appleid Sciences en in de C-vleugel van Scalda. De verbouwingen waren nodig omdat het laboratorium van de HZ niet meer gebruikt kon worden en elektrotechniek een grotere ruimte nodig had voor de praktijklessen. Voor het laboratorium is een verdieping bijgebouwd, waar de toekomstige laboranten en chemisch-fysisch analisten in een nieuw, modern laboratorium alles over hun vakgebied leren.

Open dag
Inmiddels is de verbouwing zo goed als afgerond en is Technum gereed voor de toekomst. Alle mbo-opleidingen hebben binnen dit ruime gebouw nu een eigen werkruimte voor hun praktijkonderwijs waarbij rekening is gehouden met de domeinen die veel samenwerken. Ze leren hier alles over smart technologie en de nieuwste technieken op het gebied van de energietransitie. Ook de leerlingen van het vmbo kunnen hun technieklessen in deze ruimte volgen. Hierdoor zijn de voorwaarden geschapen voor optimale samenwerking tussen leerlingen en studenten van het vmbo, mbo en hbo. Vandaag is het Technum aan de Edisonweg in Vlissingen te bezichtigen tijdens de Open Dag van Scalda van 16 tot 20 uur.

Meer uit Vlissingen

CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

13 uur geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

14 uur geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

1 dag geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

1 dag geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

1 dag geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

1 dag geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

2 dagen geleden