Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

KAPELLE - Op de geboortedag in Kapelle van Annie M.G. Schmidt, 20 mei, is in de Kapelse nieuwbouwwijk Zuidhoek een kunstwerk van één van haar verhaaltjes onthuld.

De Kapelse wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Hessel Kole prikten maandagmiddag samen met kinderen uit de wijk een heleboel ballonnen weg om het kunstwerk zichtbaar te maken.

De onthulling vond plaats voor de woning aan de Annie MG Schmidtsingel 114. Hiermee is de ontwikkeling van Zuidhoek 1 en 2 afgesloten en de ontwikkeling van fase 3 officieel begonnen.

Woningbouw

De wijk is twee kunstwerken rijker. Aan beide kanten van de Zuidhoek staat een kunstwerk van een verhaaltje van Schmidt. Ze zijn gemaakt van cortenstaal. Bij Biezelinge is dat een kunstwerk van Jip en Janneke, naast de naar dit bekende duo vernoemde speeltuin. Aan de kant van het Fruitteeltmuseum is het verhaaltje ‘Mandje appels voor opa’ verbeeld. Bij het museum staat ook een informatiepaneel over Annie M.G. Schmidt en de wijk. Het bouwrijp maken van Zuidhoek 3 is al van start gegaan. Hier komen honderdveertig woningen. Na de bouwvakantie begint de woningbouw.

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

1 dag geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

1 dag geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

2 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

3 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

3 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

4 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

5 dagen geleden