Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

Nieuw kunstwerk voor Zuidhoek in Kapelle

KAPELLE - Op de geboortedag in Kapelle van Annie M.G. Schmidt, 20 mei, is in de Kapelse nieuwbouwwijk Zuidhoek een kunstwerk van één van haar verhaaltjes onthuld.

De Kapelse wethouder Jon Herselman en kinderburgemeester Hessel Kole prikten maandagmiddag samen met kinderen uit de wijk een heleboel ballonnen weg om het kunstwerk zichtbaar te maken.

De onthulling vond plaats voor de woning aan de Annie MG Schmidtsingel 114. Hiermee is de ontwikkeling van Zuidhoek 1 en 2 afgesloten en de ontwikkeling van fase 3 officieel begonnen.

Woningbouw

De wijk is twee kunstwerken rijker. Aan beide kanten van de Zuidhoek staat een kunstwerk van een verhaaltje van Schmidt. Ze zijn gemaakt van cortenstaal. Bij Biezelinge is dat een kunstwerk van Jip en Janneke, naast de naar dit bekende duo vernoemde speeltuin. Aan de kant van het Fruitteeltmuseum is het verhaaltje ‘Mandje appels voor opa’ verbeeld. Bij het museum staat ook een informatiepaneel over Annie M.G. Schmidt en de wijk. Het bouwrijp maken van Zuidhoek 3 is al van start gegaan. Hier komen honderdveertig woningen. Na de bouwvakantie begint de woningbouw.

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

17 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

21 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

2 dagen geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

4 dagen geleden