Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw kabinet krijgt een minister voor Migratie

Nieuw kabinet krijgt een minister voor Migratie

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB krijgt een minister voor Migratie, liet NSC-leider Pieter Omtzigt woensdag weten. Asiel en migratie vallen tot dusver onder een staatssecretaris onder de minister van Justitie en Veiligheid.

Migratie was een belangrijk onderwerp tijdens de campagne. Geert Wilders verklaarde tijdens de informatie dat het voor zijn PVV het belangrijkste onderwerp was. VVD-leider Dilan Yeşilgöz zei onlangs dat het haar een goed idee lijkt als een PVV'er verantwoordelijk wordt voor het migratiedossier.

Het nieuwe rechtse kabinet moet nog worden samengesteld door beoogd formateur Richard van Zwol. Over de minister-president spreken de vier partijen donderdag. Het is de bedoeling dat de nieuwe regeerploeg voor de helft uit buitenstaanders zal bestaan.

Meer uit Politiek

Verklaring kandidaat-minister Faber (PVV) stelt Omtzigt gerust

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt is gerustgesteld door de belofte van kandidaat-minister Marjolein Faber (PVV) "binnen de lijnen van het hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring" te blijven. "Dat is een hele goede zin, het stelt mij gerust", zei Omtzigt er zaterdag bij Nieuwsuur over. Hij verlangt niet dat de kandidaat-minister voor Asiel en Migratie uitspraken uit het verleden terugneemt, bijvoorbeeld over de door haar gebruikte term "omvolking".

2 uur geleden
Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG (ANP) - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Ze heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat ze de twee luchthavens wel een bovengrens oplegt voor de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Die grens staat gelijk aan de bestaande uitstoot die de vliegvelden hebben berekend.

4 uur geleden
Rutte ziet 'dwaas' vredesvoorstel Poetin als teken van paniek

LUZERN (ANP) - Het "dwaze vredesvoorstel" dat de Russische president Vladimir Poetin vrijdag deed aan Oekraïne, laat zien dat hij "duidelijk in paniek is". Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte gezegd bij een top over Oekraïne in Zwitserland.

6 uur geleden
Vier nieuwe PVV-Kamerleden moeten beoogd kabinetsleden vervangen

DEN HAAG (ANP) - Vier nieuwe PVV'ers komen bij het aantreden van het kabinet in de Tweede Kamer omdat vier huidige PVV-Kamerleden het kabinet ingaan. De eerstvolgende namen op de kieslijst zijn Chris Faddegon, Nico Uppelschoten, Robert Rep en Folkert Thiadens.

11 uur geleden
In kabinet-Schoof is 38 procent van de bewindspersonen vrouw

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mannen en vrouwen is niet gelijk verdeeld in de ploeg van ministers en staatssecretarissen, die binnenkort aantreedt. Er zijn elf vrouwen en achttien mannen in het kabinet-Schoof. Daarmee is 38 procent van de bewindspersonen vrouw. Dat is minder dan bij de laatste twee kabinetten onder premier Mark Rutte.

1 dag geleden
Faber: zal mij binnen lijnen van akkoord en rechtstaat uiten

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister Marjolein Faber (PVV, Asiel en Migratie), die nog voor haar aantreden onder vuur ligt om eerder gedane uitspraken, schrijft op X zich als minister te uiten "binnen de lijnen van het Hoofdlijnenakkoord en de rechtstaatverklaring". Faber tweette dat enkele minuten nadat een spoedoverleg van de vier coalitiepartijen over haar benoeming was afgelopen.

1 dag geleden
Faber nog steeds beoogd migratieminister na crisisoverleg

DEN HAAG (ANP) - PVV'er Marjolein Faber is nog steeds de beoogde minister van Asiel en Migratie, zegt formateur Richard van Zwol na crisisoverleg met de partijleiders van de vier coalitiepartijen. De beoogde minister-president Dick Schoof wilde alleen kwijt dat het een "nuttig gesprek" was, de partijleiders onthielden zich van commentaar.

1 dag geleden