Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw Jeugdgevolg op Grôôt Pesôôt

Nieuw Jeugdgevolg op Grôôt Pesôôt

OUD-VOSSEMEER - De spanning was afgelopen zaterdag van de gezichtjes van alle deelnemers aan het Endjesdurpbal af te lezen, wie zijn dit jaar de gelukkigen en mogen zich jeugprinsesje, jeugdnarretje, jeugboertje of jeugdpliessie noemen?

In een goed gevuld Café de Hoop werd er flink op los gefeest en gehost. Prins Kevin en zijn
gevolg kozen namelijk het jeugdgevolg voor de komende Woaidaehen. Twaalf Luusjes hadden
zich opgegeven en enkel degenen die het beste polonaise konden lopen, het hardst het nieuwe
liedje mee konden zingen en het beste konden hossen maakte kans om vier weken lang op pad
te gaan met de prins, nar, boer en pliessie.

Na optredens van hofband Luuze Leven en Bentje Betoetert maakte Boer Neuze eindelijk een
eind aan de spanning en maakte de winnaars bekend. Denna de Vogel werd gekozen als
prinsesje, zij heet de komende weken Prinses Dientje. Britt van Bale zal als Nar Britt de boel op
stelten zetten. Nikkie van Aart is Boerin Nikkie en Nicholas Verhoeven zal als Pliessie Nic over
de veiligheid van alle Luusjes waken!

Vrijdagavond 7 februari zal het nieuwe Jeugdgevolg zich voor de eerste keer tonen op de
carnavalsviering van Jeugdhonk Jong Vosmaer. De dag erna zijn ze te gast op het nieuwe
evenement 'Crème de la Kraem'.

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

6 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

9 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden