Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Nieuw jaar, nieuwe kinderburgemeester’

‘Nieuw jaar, nieuwe kinderburgemeester’

Het eerste schrijfsel van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele in het nieuwe jaar:

Graag wens ik iedereen een goed, gelukkig maar bovenal een gezond 2022 toe. Als we iets hebben geleerd de afgelopen twee jaar, dan is het wel dat onze wensen voor het nieuwe jaar niet zo vanzelfsprekend zijn. Ik hoop, net als u, dat we mogen uitzien naar een samenleving zonder corona en dat er een tijd komt van helen in plaats van verdelen.


Ondanks alles wat speelt, komt er dit jaar ook weer van alles aan. Een jaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Een jaar waarin we hopelijk weer zoals vanouds met inwoners, ondernemers en jongeren face tot face kunnen spreken. Maar ook een jaar waarin we weer naar de stembus mogen voor de gemeenteraadsverkiezingen. En ook deze keer kan dat drie dagen. Ik zie dat alle partijen druk bezig zijn met alle voorbereidingen. Ik merk dat het ook voor hen lastig is om iedereen te bereiken. Daarom komt er een verkiezingskrant en, als het coronaproof kan, een debatavond met een bekende Zeeuw als presentator.


Ook is 2022 het jaar waarin we onze nieuwe kinderburgemeester installeren. En dat is Thomas Heijboer uit ‘s-Gravenpolder. Van harte gefeliciteerd Thomas! In december hadden we een spannende verkiezing. Maar liefst dertien kinderen solliciteerden voor de functie van kinderburgemeester. Wat was het enorm leuk, en tegelijkertijd ontzettend moeilijk om uit die inzendingen vier finalisten te kiezen. Nog moeilijker was het om vervolgens uit die vier finalisten de winnaar te kiezen. Ik vind het mooi om te zien hoeveel enthousiaste kinderen in onze gemeente wonen die iets willen betekenen voor onze samenleving. Dat maakt mij als burgemeester toch wel trots. Ook wil ik graag finalisten Esmee, Jeannette en Sanne bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt. En natuurlijk wil ik Kris Rottier bedanken dat hij de eerste kinderburgemeester van Borsele was. Het was een eer om met je samen te werken, en ik ben trots op hoe je dat gedaan hebt!

Zoals inmiddels gebruikelijk gebruikt de nieuwe kinderburgemeester, Thomas, het schrijfsel van februari om zijn ideeën voor het komend jaar bekend te maken.

Meer uit Beveland

Frans Sturm boekt weer succes met zijn dahlia's

HEINKENSZAND - Tijdens wedstrijden in Parc Floral de Paris heeft Frans Sturm uit Heinkenszand een 2de en een 3de prijs weten te winnen.

7 uur geleden
Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

16 uur geleden
Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

1 dag geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

1 dag geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

1 dag geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

1 dag geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

1 dag geleden