Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw boek Herman Koch direct bovenaan Bestseller 60

Nieuw boek Herman Koch direct bovenaan Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van Herman Koch, Een film met Sophia, staat in de eerste week meteen op de eerste plaats van de Bestseller 60. Dat laat stichting CPNB woensdag weten.

Een film met Sophia gaat over het leven van een succesvolle Nederlandse regisseur, die gefascineerd raakt door zijn jonge, beeldschone hoofdrolspeelster Sophia. Via zijn hoofdpersoon lever Koch ook de nodige kritiek op de Nederlandse filmwereld, waar hij geen hoge pet van opheeft. In een gesprek met de Telegraaf over zijn nieuwe boek stelde de schrijver dat Nederlanders niet kunnen acteren.

De bestsellerlijst van deze week kent deze week in totaal negen nieuwe titels. Naast Herman Koch komt ook Arnon Grunberg als nieuwkomer binnen in de top drie. De dood in Taormina staat deze week op de derde plaats. Charlie Mackesy is ten opzichte van vorige week een plaats gedaald en staat met De jongen, de mol, de vos en het paard op de tweede plek.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (-) Herman Koch - Een film met Sophia

2. (1) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

3. (-) Arnon Grunberg - De dood in Taormina

4. (2) Michael Pilarczyk - Je bent zoals je denkt

5. (3) Lale Gül - Ik ga leven

6. (4) Esther Verhoef - De Nachtdienst

7. (6) Stephen King - Billy Summers

8. (5) Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Derksen

9. (7) Raynor Winn - Het zoutpad

10. (8) Suzanne Vermeer - Dwaalspoor

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden