Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw boek Herman Koch direct bovenaan Bestseller 60

Nieuw boek Herman Koch direct bovenaan Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van Herman Koch, Een film met Sophia, staat in de eerste week meteen op de eerste plaats van de Bestseller 60. Dat laat stichting CPNB woensdag weten.

Een film met Sophia gaat over het leven van een succesvolle Nederlandse regisseur, die gefascineerd raakt door zijn jonge, beeldschone hoofdrolspeelster Sophia. Via zijn hoofdpersoon lever Koch ook de nodige kritiek op de Nederlandse filmwereld, waar hij geen hoge pet van opheeft. In een gesprek met de Telegraaf over zijn nieuwe boek stelde de schrijver dat Nederlanders niet kunnen acteren.

De bestsellerlijst van deze week kent deze week in totaal negen nieuwe titels. Naast Herman Koch komt ook Arnon Grunberg als nieuwkomer binnen in de top drie. De dood in Taormina staat deze week op de derde plaats. Charlie Mackesy is ten opzichte van vorige week een plaats gedaald en staat met De jongen, de mol, de vos en het paard op de tweede plek.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (-) Herman Koch - Een film met Sophia

2. (1) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

3. (-) Arnon Grunberg - De dood in Taormina

4. (2) Michael Pilarczyk - Je bent zoals je denkt

5. (3) Lale Gül - Ik ga leven

6. (4) Esther Verhoef - De Nachtdienst

7. (6) Stephen King - Billy Summers

8. (5) Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Derksen

9. (7) Raynor Winn - Het zoutpad

10. (8) Suzanne Vermeer - Dwaalspoor

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Aangifte tegen Rijksmuseum om gebruik term 'bersiap'

HEEMSKERK (ANP) - De stichting KUKB, die volgens haar website opkomt voor slachtoffers van Nederlands kolonialisme, doet aangifte van discriminatie en groepsbelediging tegen het Rijksmuseum in Amsterdam, museumdirecteur Taco Dibbits en curator Harm Stevens. Aanleiding is het gebruik van de term 'bersiap' in de tentoonstelling 'Revolusi!' over de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Volgens de stichting is deze term racistisch en stigmatiserend.

7 uur geleden
Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

10 uur geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

12 uur geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

12 uur geleden
Staatssecretaris wil in gesprek met omroepen en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Na de uitzending van BOOS over wangedrag bij de talentenshow The Voice wil staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.

13 uur geleden
Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse zanger Meat Loaf is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent laten weten aan entertainmentwebsite Deadline. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

14 uur geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

18 uur geleden