Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw bestuur zet schouders onder speeltuin

Nieuw bestuur zet schouders onder speeltuin

VLISSINGEN - Het zal nog heel wat voeten in aarde hebben, maar er gloort stilletjes aan weer een toekomst aan de horizon voor de speeltuin in de Oude Stad. Een nieuw bestuur gaat de schouders eronder zetten om de speeltuin nieuw leven in te blazen en speciaal voor de kinderen in de binnenstad organiseert het nieuwe bestuur een kinderspeeldag in de entree van Het Arsenaal.

“We willen ons graag voorstellen aan de buurt,” legt Jolanda van Boven uit. Ze is sinds een maand of twee voorzitter van de nieuwe Stichting Buurt- en speeltuinvereniging Scheldekwartier. “Het doel is om kinderen uit de buurt een leuke dag te bezorgen en tegelijkertijd presenteren we onze nieuwe stichting.” 

Parkeerplaatsen
De speeltuin die voorheen De Oude Stad heette is al ruim drie jaar gesloten. “De speeltoestellen zijn vrijwel allemaal afgekeurd. Alleen de glijbaan en de wip voldoen nog, dus er moet veel worden vernieuwd en vervangen.” Eerder dit jaar kondigde de gemeente aan dat het terrein van de speeltuin onder handen genomen gaat worden. Het gebouwtje wordt vernieuwd en het terrein wordt weer geschikt gemaakt om dienst te doen als speeltuin. Op een deel van het terrein worden parkeerplaatsen gerealiseerd. “Maar het oppervlak van de speeltuin blijft ongeveer hetzelfde.” De bunker die op de grond van de speeltuin staat blijft ook bestaan. “Die kunnen we gebruiken voor opslag. Veel van de inboedel van het gebouwtje is verdwenen. Stoelen hebben we nog maar verder is bijna alles weg.”

Bestuur
Het nieuwe bestuur van de speeltuin bestaat nu uit zes vrijwilligers. “We zoeken nog meer vrijwilligers,” vertelt Van Boven. “Er komt ook ontzettend veel bij kijken om de boel op poten te zetten voordat we echt kunnen beginnen: vergunning, EHBO-diploma’s, briefpapier, een logo en een website, een boekhoudprogramma. En sommige dingen kosten gewoon geld, dus donaties zijn ook welkom. Er is niets meer, ook geen ledenadministratie. De buurt vindt dat het allemaal al lang duurt met de speeltuin. We zouden ook het liefste zien dat alles veel sneller zou gaan maar we moeten realistisch blijven.”

Kinderspeeldag
Om wat meer bekendheid te krijgen organiseert het bestuur van de speeltuin nu een kinderspeeldag. “We hebben nog geen eigen fysieke plek. We hebben we al de sleutel van het gebouwtje in de speeltuin maar we kunnen er nog niks mee in verband met de verzekeringen. Door nu toch al activiteiten te organiseren willen we ons zichtbaar maken voor de buurt en zo wat bekendheid krijgen.” De kinderspeeldag wordt gehouden in de entree van Het Arsenaal van 10 tot 16 uur. “De entree is gratis en alle kinderen zijn welkom,” vertelt Van Boven. “Er komt onder meer een ballonnenman, de kerstman, een springkussen en spelletjes zoals bijvoorbeeld een heel groot vier-op-een-rij spel. En we gaan pannenkoeken bakken die voor één euro te koop zijn.”

Wanneer de werkzaamheden aan het speeltuinterrein gaan beginnen is nog niet bekend. “Er is nog geen bestek voor de herinrichting van het terrein en de nieuwbouw van het gebouwtje,” weet Van Boven. “We zouden eigenlijk volgend jaar oktober weer open willen gaan, maar het is nog te zien of het zo snel gaat.”

Meer uit Vlissingen

Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

1 dag geleden
Willem-Jan Buijs neemt afscheid van strandpaviljoen Panta Rhei

VLISSINGEN - Het Nollestrand zonder Willem-Jan Buijs is haast onvoorstelbaar, maar toch zal Vlissingen eraan moeten wennen. Willem-Jan loopt er al sinds 1983 rond toen zijn ouders strandpaviljoen De Nolle kochten, een 'consumptietent' werd dat toen nog genoemd. Hij nam het paviljoen in 1996 over en bouwde het uit tot één van de meest succesvolle horecagelegenheden van Vlissingen: Panta Rhei. Maar nu is het klaar: "Je moet dit met honderddertig procent inzet kunnen doen wil je het goed doen. Ik merkte dat ik niet meer de power had om me er volledig in te storten, dan is het beter om te stoppen."

2 dagen geleden
Veel belangstelling voor het Delta Climate Center

VLISSINGEN - Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement 'Maak kennis met het Delta Climate Center' in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

2 dagen geleden
Zorgen om Oost-Souburgse basisscholen en kinderopvang

OOST-SOUBURG - Ouders, kinderen, teamleden en medezeggenschapsraden van basisscholen de Tweemaster en de Parelburcht en de Kinderopvang Walcheren (KOW) maken zich zorgen over de nieuwbouw van de scholen en de kinderopvang. Ze hebben een brief geschreven aan de Vlissingse gemeenteraadsleden over vermeende gebreken aan de nieuwbouw, waarbij al de nodige fouten zijn gemaakt. Ook vragen ze zich in de brief af wanneer de nieuwe scholen nu eindelijk eens worden opgeleverd en of die scholen wel veilig gebouwd zijn.

3 dagen geleden
Delta Climate Center presenteert zich in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanmiddag presenteert het Delta Climate Center (DCC) zich in de Lasloods. Het DCC laat zien wat het gaat doen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie rond de thema's water, energie, voedsel en biogrondstoffen. Het DCC is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen uit het compensatiepakket Wind in de Zeilen dat in het leven is geroepen nadat de Marinierskazerne niet naar Vlissingen kwam.

3 dagen geleden
Onderzoek naar Amerikaanse bommenwerper voor de kust

VLISSINGEN - Op 15 april 2024 begint de Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) uit de Verenigde Staten in samenwerking met Trident Archeologie een project voor de kust van Domburg met als doel het lokaliseren en bergen van vermiste Amerikaanse militairen. De vermisten houden verband met een B-24 H Liberator die op 5 november 1943 buiten Domburg in zee stortte. 

5 dagen geleden
VTV-turnsters kampioen Zuid-West Nederland

VLISSINGEN - Na succesvolle kwalificatiewedstrijden turnen meisjes van de Vlissingse Turn Vereniging zich onder andere naar het kampioenschap ZW Nederland.

5 dagen geleden