Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw bestuur zet schouders onder speeltuin

Nieuw bestuur zet schouders onder speeltuin

VLISSINGEN - Het zal nog heel wat voeten in aarde hebben, maar er gloort stilletjes aan weer een toekomst aan de horizon voor de speeltuin in de Oude Stad. Een nieuw bestuur gaat de schouders eronder zetten om de speeltuin nieuw leven in te blazen en speciaal voor de kinderen in de binnenstad organiseert het nieuwe bestuur een kinderspeeldag in de entree van Het Arsenaal.

“We willen ons graag voorstellen aan de buurt,” legt Jolanda van Boven uit. Ze is sinds een maand of twee voorzitter van de nieuwe Stichting Buurt- en speeltuinvereniging Scheldekwartier. “Het doel is om kinderen uit de buurt een leuke dag te bezorgen en tegelijkertijd presenteren we onze nieuwe stichting.” 

Parkeerplaatsen
De speeltuin die voorheen De Oude Stad heette is al ruim drie jaar gesloten. “De speeltoestellen zijn vrijwel allemaal afgekeurd. Alleen de glijbaan en de wip voldoen nog, dus er moet veel worden vernieuwd en vervangen.” Eerder dit jaar kondigde de gemeente aan dat het terrein van de speeltuin onder handen genomen gaat worden. Het gebouwtje wordt vernieuwd en het terrein wordt weer geschikt gemaakt om dienst te doen als speeltuin. Op een deel van het terrein worden parkeerplaatsen gerealiseerd. “Maar het oppervlak van de speeltuin blijft ongeveer hetzelfde.” De bunker die op de grond van de speeltuin staat blijft ook bestaan. “Die kunnen we gebruiken voor opslag. Veel van de inboedel van het gebouwtje is verdwenen. Stoelen hebben we nog maar verder is bijna alles weg.”

Bestuur
Het nieuwe bestuur van de speeltuin bestaat nu uit zes vrijwilligers. “We zoeken nog meer vrijwilligers,” vertelt Van Boven. “Er komt ook ontzettend veel bij kijken om de boel op poten te zetten voordat we echt kunnen beginnen: vergunning, EHBO-diploma’s, briefpapier, een logo en een website, een boekhoudprogramma. En sommige dingen kosten gewoon geld, dus donaties zijn ook welkom. Er is niets meer, ook geen ledenadministratie. De buurt vindt dat het allemaal al lang duurt met de speeltuin. We zouden ook het liefste zien dat alles veel sneller zou gaan maar we moeten realistisch blijven.”

Kinderspeeldag
Om wat meer bekendheid te krijgen organiseert het bestuur van de speeltuin nu een kinderspeeldag. “We hebben nog geen eigen fysieke plek. We hebben we al de sleutel van het gebouwtje in de speeltuin maar we kunnen er nog niks mee in verband met de verzekeringen. Door nu toch al activiteiten te organiseren willen we ons zichtbaar maken voor de buurt en zo wat bekendheid krijgen.” De kinderspeeldag wordt gehouden in de entree van Het Arsenaal van 10 tot 16 uur. “De entree is gratis en alle kinderen zijn welkom,” vertelt Van Boven. “Er komt onder meer een ballonnenman, de kerstman, een springkussen en spelletjes zoals bijvoorbeeld een heel groot vier-op-een-rij spel. En we gaan pannenkoeken bakken die voor één euro te koop zijn.”

Wanneer de werkzaamheden aan het speeltuinterrein gaan beginnen is nog niet bekend. “Er is nog geen bestek voor de herinrichting van het terrein en de nieuwbouw van het gebouwtje,” weet Van Boven. “We zouden eigenlijk volgend jaar oktober weer open willen gaan, maar het is nog te zien of het zo snel gaat.”

Meer uit Vlissingen

Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

5 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden
Jongens mishandelen Middelburger in Vlissingen, getuigen gezocht

VLISSINGEN - Twee jongens hebben maandag rond 13.30 uur een 62-jarige man uit Middelburg mishandeld. Dit gebeurde op de kruising  van het Baskensburgplein met de Adriaen van Ostadelaan in Vlissingen. De politie hield al een 16-jarige Vlissinger aan, maar is nog op zoek naar een tweede verdachte. Ze vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden. 

4 dagen geleden