Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw beleid voor testen op coronabesmetting: vanaf vandaag is zelftest de norm

Nieuw beleid voor testen op coronabesmetting: vanaf vandaag is zelftest de norm

THOLEN - Vanaf maandag 11 april verandert het landelijk beleid voor testen op een mogelijke coronabesmetting. Een zelftest wordt de norm. Dit betekent dat mensen bij een positieve zelftest niet meer naar de GGD hoeven voor een zogenoemde confirmatietest. Ook hoeft een positieve zelftest niet meer gemeld te worden.

Een zelftest wordt de norm bij klachten, voor reizigers die Nederland binnenkomen en naar aanleiding van een Bron- en contactonderzoek. Ook om een quarantaineperiode te beëindigen volstaat vanaf 11 april een zelftest op dag vijf. Maar let op: er zijn uitzonderingen. Voor bepaalde groepen mensen is het advies te testen met een PCR-test. Dit kan nog altijd bij de GGD. Deze groepen mensen zijn: Zorgmedewerkers (ook om op dag 5 uit quarantaine te mogen), mensen die in een verpleeghuis of in een andere instelling wonen met kwetsbare personen, mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet als zij daarbij hulp krijgen. Verder kunnen mensen zich voorlopig bij de GGD laten testen om een herstelbewijs te krijgen waarmee zij op reis kunnen. 

Wat blijft ongewijzigd?
De GGD West-Brabant blijft, zoals alle GGD’en, mensen testen waarvoor een PCR-test van belang en nodig blijft. Maar ook voor mensen die zich liever bij de GGD laten testen. Via bron- en contactonderzoek blijft de GGD de pandemie nauwgezet monitoren en mensen adviseren over de coronamaatregelen. In specifieke gevallen zoals clusters en uitbraken, kunnen regionale GGD’en blijvend een rol spelen. Echter de groep die een PCR test moet krijgen, wordt kleiner.

Toekomstige inzet GGD’en
De komende weken voeren GGD GHOR Nederland, namens de GGD’en, met het ministerie van VWS en het RIVM gesprekken over de toekomstige basiscapaciteit die de GGD’en in stand houden. En waar zij voor klaar moeten staan bij een eventuele nieuwe piek of andere variant. Het idee is toe te werken naar een robuust stelsel en de financiering daarvan, met een basiscapaciteit die makkelijk opschaalbaar en wendbaar is. Waarbij we mee kunnen bewegen op basis van behoefte en beleidsaanpassingen.

Meer uit Tholen

'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

16 uur geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

1 dag geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

1 dag geleden
Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

2 dagen geleden
Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

2 dagen geleden
Après-skiën voor het goede doel bij Café An de Slôôve

SINT-ANNALAND - Café An de Slôôve en stichting Vrienden van Siem slaan de handen ineen. Voor het goede doel organiseren zij op 25 maart een heuse après-skiparty. 

2 dagen geleden