Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw beleid voor testen op coronabesmetting: vanaf vandaag is zelftest de norm

Nieuw beleid voor testen op coronabesmetting: vanaf vandaag is zelftest de norm

THOLEN - Vanaf maandag 11 april verandert het landelijk beleid voor testen op een mogelijke coronabesmetting. Een zelftest wordt de norm. Dit betekent dat mensen bij een positieve zelftest niet meer naar de GGD hoeven voor een zogenoemde confirmatietest. Ook hoeft een positieve zelftest niet meer gemeld te worden.

Een zelftest wordt de norm bij klachten, voor reizigers die Nederland binnenkomen en naar aanleiding van een Bron- en contactonderzoek. Ook om een quarantaineperiode te beëindigen volstaat vanaf 11 april een zelftest op dag vijf. Maar let op: er zijn uitzonderingen. Voor bepaalde groepen mensen is het advies te testen met een PCR-test. Dit kan nog altijd bij de GGD. Deze groepen mensen zijn: Zorgmedewerkers (ook om op dag 5 uit quarantaine te mogen), mensen die in een verpleeghuis of in een andere instelling wonen met kwetsbare personen, mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet als zij daarbij hulp krijgen. Verder kunnen mensen zich voorlopig bij de GGD laten testen om een herstelbewijs te krijgen waarmee zij op reis kunnen. 

Wat blijft ongewijzigd?
De GGD West-Brabant blijft, zoals alle GGD’en, mensen testen waarvoor een PCR-test van belang en nodig blijft. Maar ook voor mensen die zich liever bij de GGD laten testen. Via bron- en contactonderzoek blijft de GGD de pandemie nauwgezet monitoren en mensen adviseren over de coronamaatregelen. In specifieke gevallen zoals clusters en uitbraken, kunnen regionale GGD’en blijvend een rol spelen. Echter de groep die een PCR test moet krijgen, wordt kleiner.

Toekomstige inzet GGD’en
De komende weken voeren GGD GHOR Nederland, namens de GGD’en, met het ministerie van VWS en het RIVM gesprekken over de toekomstige basiscapaciteit die de GGD’en in stand houden. En waar zij voor klaar moeten staan bij een eventuele nieuwe piek of andere variant. Het idee is toe te werken naar een robuust stelsel en de financiering daarvan, met een basiscapaciteit die makkelijk opschaalbaar en wendbaar is. Waarbij we mee kunnen bewegen op basis van behoefte en beleidsaanpassingen.

Meer uit Tholen

Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

1 uur geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

21 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

2 dagen geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden