Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw asfalt voor Molendijk bij Yerseke

Nieuw asfalt voor Molendijk bij Yerseke

YERSEKE - De Molendijk in Yerseke is van donderdag op vrijdag dicht om schade aan het wegdek te repareren. Van dinsdag op woensdag was de weg ook al afgesloten om er nieuw asfalt aan te brengen. 

De bovenste laag van het asfalt wordt vervangen over een lengte van ongeveer tweehonderd meter. Hiervoor is de hoofdrijbaan van de Molendijk tussen de Olzendedijk en Molendijkseweg van donderdag op vrijdag dicht tussen 19.00 en 4.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de N289/Oude Rijksweg, Kanaalweg en N670/Postweg en vice versa.

Structureel

De asfaltreparatie loopt vooruit op een grote aanpak om de weg structureel veiliger te maken, laat de provincie Zeeland, opdrachtgever voor de werkzaamheden, weten. Zeeland heeft in 2017 een ranglijst opgesteld van provinciale wegen die met voorrang moeten worden opgeknapt en de N673, tussen de snelweg A58 en Yerseke, staat in de top drie.

Inloopbijeenkomsten

De provincie zoekt in overleg met de gemeente Reimerswaal en andere belanghebbende partijen naar een oplossing voor de verkeersproblemen rondom Kruiningen en Yerseke. De afgelopen maanden zijn de effecten en kosten van vier verschillende tracés onderzocht. De geschatte kosten variëren tussen de 40 en 74 miljoen euro. Het college van gedeputeerde staten van de provincie Zeeland wil na de zomer een voorlopig besluit nemen over het voorkeursalternatief. In het najaar komen er inloopbijeenkomsten, waarbij geïnteresseerden kunnen reageren op het voorgenomen besluit.

Meer uit Reimerswaal

Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

22 uur geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

1 dag geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

2 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

2 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

3 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

4 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

4 dagen geleden