Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw asfalt voor Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg in Kapelle

Nieuw asfalt voor Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg in Kapelle

KAPELLE - De Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg in Kapelle krijgen nieuw asfalt. Daarom wordt de Dijkwelsestraat maandag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en de Dijkwelseweg dinsdag. 

Aan de weginrichting verandert niets, laat de gemeente Kapelle weten. ‘We vervangen van de Dijkwelsestraat en Dijkwelseweg de bovenste laag asfalt van de rode fietsstroken. Van de Dijkwelseweg vernieuwen we ook een deel van het zwarte asfalt. Dit laatste doen we in de avonduren vanaf de komgrens tot en met de inrit van Rozenkwekerij Otte.’

Afsluiting

Voor de werkzaamheden sluit de gemeente beide wegen voor één dag af voor al het gemotoriseerde verkeer.  ’Voetgangers en fietsers kunnen, waar mogelijk, gebruik maken van het voetpad. Het gemotoriseerde verkeer leiden we om met verkeersregelaars en omleidingsborden. De afsluiting gebeurt zoveel mogelijk buiten de spitstijden.’ De Dijkwelsestraat is maandag (10 mei) dicht van 8.30 tot 16.00 uur. De Dijkwelseweg is dinsdag (11 mei) dicht van 8.30 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

De woningen in beide straten zijn op de dag van de werkzaamheden van 8.30 uur tot 16.00 uur niet bereikbaar met de auto. De milieustraat blijft bereikbaar vanaf Stationsstraat. 

Meer uit Reimerswaal

Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

9 uur geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

13 uur geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

1 dag geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

1 dag geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

2 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

3 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

3 dagen geleden