Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuw actieplan voor aanpak problemen Zeeuwse oesterkweek

Nieuw actieplan voor aanpak problemen Zeeuwse oesterkweek

YERSEKE - Er is een nieuw actieplan in de maak om de problemen in de oestersector aan te pakken.

Sinds enkele jaren kampen oesterkwekers met grote oestersterfte, door de aanwezigheid van de oesterboorder, die jonge oesters opeet, en het oesterherpesvirus. Daarom maakten de Nederlandse Oestervereniging, het ministerie Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de provincie Zeeland in 2016 een plan om deze problemen het hoofd te bieden. De actiepunten hieruit zijn volgens de provincie succesvol uitgevoerd. Zo lijkt onder andere een nieuwe vorm van oesterkweek, op zogenoemde tafels, zodat de oesterboorder er niet bij kan, perspectief te bieden, laat Zeeland weten.

Nu komt er een nieuw plan om de oplossingen verder uit te werken en andere maatregelen in beeld te brengen. Hierbij zijn, naast de eerdergenoemde partners, onder meer stichting Natuurmonumenten, Zeeuwse Milieu Federatie en Rijkswaterstaat betrokken. Het concept-plan moet dit jaar klaar zijn.

De oesterkweek in Nederland is volledig geconcentreerd in Zeeland. De Nederlandse Oestervereniging is de belangenbehartiger van de oesterkwekers. De belangrijkste productiegebieden bevinden zich in de Oosterschelde (1500 hectare), het Grevelingenmeer (550 hectare) en het Veerse Meer (20 hectare).

Meer uit Reimerswaal

Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

4 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

5 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

9 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden
Auto in sloot bij Schoorse Zeedijk, bestuurder aangehouden

SCHORE - De politie heeft een automobilist aangehouden nadat hij woensdagavond met zijn auto in de sloot was beland langs de Schoorse Zeedijk bij Schore. Hij raakte niet gewond.

5 dagen geleden