Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nicolien bezoekt graag de kringloper: ‘Allerleukste dat spullen gebruikt blijven worden’

Nicolien bezoekt graag de kringloper: ‘Allerleukste dat spullen gebruikt blijven worden’

SINT-ANNALAND - Nicolien de Vos woont zelf in Stavenisse. Doordat zij erg nieuwsgierig was naar de vernieuwde winkel is zij zaterdagmorgen komen kijken bij de kringloopwinkel in Sint-Annaland.

Nicolien komt niet erg vaak bij de kringloopwinkel: “Vaak als je méér boodschapjes moet doen zoals bijvoorbeeld bij de Hubo, is het dat je even binnenkijkt.” De kinderen vinden het vaak leuk om ook bij de kringloopwinkel binnen te kijken: “Ze vinden het wel leuk. Niet dat ze altijd wat krijgen, dat weten ze ook. Maar vooral bij de kleding kijk ik uitgebreid. Als er iets bij zit wat je kan gebruiken en mooi is, neem ik dat mee. Als je hier komt en je moet weer de kledingkast van de kinderen inrichten, dan kan er weleens wat leuks bij zitten.”

Maar Nicolien koopt niet alleen spullen bij de winkel: “Ik breng ook weleens wat terug van kleding, maar ook veel andere spullen. Eigenlijk heb je altijd te veel spulletjes. Naar de kringloopwinkel terugbrengen is veel beter dan weggooien of dat je het ongebruikt in de kast laat staan. Als je het hier brengt, dan kan iemand anders er weer wat mee. Dat vind ik het allerleukste van de kringloper, dat spullen gebruikt blijven worden.” Ook voor de decembermaand zou ze het niet erg vinden als de kinderen cadeautjes krijgen van de kringloper: “Dat is veel beter. Als je iets koopt wat er al is dan dat je iets koopt wat al gemaakt is. Het is absoluut niet minderwaardig of vies wat je bij de kringloper koopt, het is gewoon net zoveel waard als iets anders wat nieuw is.”

Meer uit Tholen

Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

5 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

8 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

9 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

2 dagen geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

2 dagen geleden