Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York versoepelt verder maar nog lang niet voor toeristen

New York versoepelt verder maar nog lang niet voor toeristen

NEW YORK (ANP/DPA) - De stad New York gaat maandag de derde fase in van de afbouw van de coronamaatregelen. De metropool van ongeveer 8,4 miljoen inwoners is relatief erg zwaar getroffen door het coronavirus en registreerde al 210.000 besmettingen en 23.000 mensen hebben het niet overleefd. De metropool gold als het epicentrum van het gevreesde virus in de Verenigde Staten. Maar het virus is over zijn hoogtepunt heen en volgens de autoriteiten is dat te danken aan de strenge beperkingen die zijn opgelegd.

In de eerste fase van opheffing van die beperkingen van het openbare leven, zijn al bouwwerkzaamheden hervat en in een volgende fase zijn veel ondernemingen inclusief kapperszaken weer aan de slag gegaan. Ook zijn terrassen weer open. Vanaf maandag heropenen ook zaken als nagelstudio's, beauty-salons en tattoozaken. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de horeca weer helemaal open kon, maar daar is op het laatste moment van afgezien vanwege nieuwe uitbraken elders in de VS.

Voor toeristen blijft de stad echter nog lang buiten bereik. Inreisbeperkingen staan nog niet op het programma van de versoepeling. Mogelijk duurt het tot in het najaar voordat toeristen de stad weer kunnen aandoen. Het is dan niet meer zoals het is geweest, want veel attracties zoals theaters en de opera hebben al laten weten pas volgend jaar de draad weer op te pakken.

De trekpleister New York kreeg vorig jaar een nieuw recordaantal van 67 miljoen toeristen over de vloer. . In 2018 waren dat er nog 'slechts' 65 miljoen, onder wie 233.000 Nederlanders. Tien jaar lang brak dit aantal toeristen record na record. De non-profitorganisatie NYC & Company die de stad promoot voor met name toerisme en congressen, had dit jaar weer een nieuw record verwacht, maar de pandemie stak daar een stokje voor. NYC & Company heeft al meer dan de helft van het personeel moeten ontslaan.

Meer uit Buitenland

Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

35 minuten geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

44 minuten geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

2 uur geleden
Unanimiteit onder G20 over tweestatenoplossing Israël-Palestina

RIO DE JANEIRO (ANP) - De ministers van Buitenlandse Zaken van de G20-landen zijn vrijwel unaniem dat de Palestijnen naast Israël een eigen land moeten krijgen. Alleen die zogenoemde tweestatenoplossing kan een einde maken aan de Israëlisch-Palestijnse oorlog. Dat zeiden de Braziliaanse minister die gastheer was van een bijeenkomst van de ministers donderdag, en ook buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borrell

2 uur geleden
Doden en gewonden na brand flatgebouw Valencia

VALENCIA (ANP) - Bij een grote brand in een torenflat in Valencia zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen, melden de hulpdiensten in de Spaanse kuststad. De brandweer is ook nog naar negentien vermisten op zoek, melden plaatselijke media op gezag van het gemeentebestuur.

2 uur geleden
Lot van commerciële maanlander onduidelijk

HOUSTON (ANP) - Het is niet duidelijk hoe de landing van een commercieel toestel op het oppervlak van de maan is afgelopen. Ongeveer tien minuten na de geplande aankomst had de lander nog geen teken van leven naar de aarde gestuurd. Er komen wel wat signalen binnen, maar de vluchtleiding weet niet zeker wat die betekenen en onderzoekt wat er aan de hand is.

2 uur geleden
VS komen met nieuwe sancties tegen Rusland

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten komen vrijdag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag bekend.

4 uur geleden