Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

New York verplicht als eerste staat VS booster voor zorgpersoneel

New York verplicht als eerste staat VS booster voor zorgpersoneel

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - New York gaat als eerste Amerikaanse staat een boosterprik verplicht stellen voor mensen die in de zorg werken. Uitzonderingen op medische gronden zijn mogelijk, maar een negatieve test wordt niet toegestaan als alternatief, zei gouverneur Kathy Hochul.

Medewerkers hoeven de derde prik niet direct te halen, maar wel binnen twee jaar nadat ze ervoor in aanmerking komen. Het plan moet nog wel worden goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten in de oostelijke staat, maar Hochul verwacht snel groen licht.

Zorgpersoneel in New York, het gaat om 600.000 mensen, moest zich voor eind september laten inenten, anders dreigde ontslag of schorsing. Duizenden haalden op het laatste moment een prik. Tegen de vaccinatieplicht is veel verzet, er zijn meerdere rechtszaken aangespannen.

Het aantal coronabesmettingen in de staat neemt snel toe, net als in de rest van de Verenigde Staten. New York rapporteerde het laatste etmaal ruim 82.000 nieuwe gevallen. Inmiddels worden ruim 11.500 ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten, de afgelopen 24 uur kwamen er 364 bij.

Meer uit Buitenland

Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

41 minuten geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

1 uur geleden
Londen Gatwick schrapt 160 vluchten om tekort verkeersleiders

LONDEN (ANP) - De Londense luchthaven Gatwick schrapt deze week meer dan 160 vluchten wegens een tekort aan luchtverkeersleiders. Dertig procent van de luchtverkeersleiders is momenteel niet beschikbaar "wegens diverse medische redenen, waaronder het coronavirus", verklaart de luchthaven.

2 uur geleden
Separatisten Nagorno-Karabach: doden en 200 gewonden na explosie

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR/DPA) - Volgens het separatistische bestuur van de enclave Nagorno-Karabach zijn er tweehonderd gewonden en een onbekend aantal doden gevallen bij een ontploffing bij een brandstofopslag.

5 uur geleden
Biden haalt banden aan met eilandstaten in Grote Oceaan

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft aangekondigd dat zijn land de banden gaat aanhalen met de Cookeilanden en Niue. Hij erkent de eilandstaatjes in de Grote Oceaan officieel als soevereine staten en stelt grote investeringen in het vooruitzicht. Dat wordt gezien als een charmeoffensief om de toename van de Chinese invloed in de strategisch belangrijke regio tegen te gaan.

8 uur geleden
Rusland tegen Armeense premier: je maakt een grote fout

MOSKOU (ANP/AFP) - Moskou heeft woedend gereageerd op kritiek van de Armeense premier Nikol Pashinyan op Rusland. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Armenië de relatie tussen de beide landen op scherp gezet en wordt hiermee een fout gemaakt.

10 uur geleden
VN-commissie: Russische bezetters hebben mensen doodgemarteld

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - VN-onderzoekers stellen dat de Russische bezettingsmacht in Oekraïne zich op grote schaal schuldig heeft gemaakt aan martelingen. In sommige gevallen namen die zulke ernstige vormen aan dat het slachtoffer overleed, zei voorzitter Erik Møse van een internationale onderzoekscommissie tegen de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

11 uur geleden