Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nettie en Jan Steenhard-Schillemans zijn 65 jaar getrouwd: ‘Tijd is omgevlogen’

Nettie en Jan Steenhard-Schillemans zijn 65 jaar getrouwd: ‘Tijd is omgevlogen’

GOES -  Nettie en Jan Steenhard-Schillemans uit Goes zijn maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes ging op bezoek om het paar te feliciteren.

Jan is in 1935 geboren in Goes en Nettie in 1936 in Vlissingen. In 1951 leerden ze elkaar kennen tijdens het wandelen met vrienden en vriendinnen. Na vijf jaar verkering trouwden Jan en Nettie op 23 mei 1957. Ze gingen in Goes wonen en kregen twee dochters; Marga in 1958 en Anita in 1964. Inmiddels hebben ze ook twee kleindochters.

Nadat ze in het huwelijksbootje waren gestapt, stopte Nettie met haar werk bij glashandel Wattee. Dat was in die tijd nog gebruikelijk. Later, vanaf 1971, was ze zestien jaar schoonmaakster op kleuterschool het Mezennest. Jan hielp sinds zijn achtste zijn vader die melkboer was en met paard en wagen klanten bezocht. Tot aan zijn overlijden, in 1970, hielp Jan zijn vader iedere zaterdag. Na de Ambachtsschool werd Jan huisschilder. “Hij is trots op het feit dat hij de buitenzijde van de televisietoeren in Goes in 1957 geschilderd heeft”, vertelt de familie. Na 44 jaar werken ging hij op 58-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. 

Zijn dienstplicht vervulde Jan bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal. “Dit vervulde hem met veel trots. Iedere vijf jaar ging hij naar de reünie, maar dit is door gezondheidsklachten helaas niet meer mogelijk.” Zijn gezondheid laat het helaas ook niet meer toe om zijn hobby, postduiven, uit te oefenen. “Jan had sinds zijn negende postduiven en daarmee was hij, samen met Nettie, met veel liefde en plezier tot 2018 bezig.” Ook tijdens vakanties, die ze in de buurt en graag samen met familie vierden, ging Jan iedere dag naar huis om zijn postduiven te verzorgen.

Samen hebben Nettie en Jan 23 jaar aan stijldansen gedaan. “Ze deden zelfs mee aan wedstrijden en vielen regelmatig in de prijzen.” Vanaf het moment dat Jan met de vut ging werd oppassen op de kleindochters een nieuwe hobby voor het paar. “Ze zijn blij dat ze, nu ze ouder worden, nog steeds zelfstandig kunnen wonen. Terugkijken op 65 jaar huwelijk, waarin ze altijd lief en leed hebben gedeeld, zeggen ze dat de tijd is omgevlogen.” 

Meer uit Beveland

Twee aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling in Rilland

RILLAND - De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden in Rilland. Ze worden er van verdacht om in de nacht van 24 op 25 maart een 42-jarige man uit Rilland te hebben mishandeld. Het slachtoffer raakte hierbij gewond.

10 uur geleden
Verkenner Rabelink adviseert coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD

MIDDELBURG - Een coalitie van BBB, SGP, CDA en VVD, met twee gedeputeerden voor de eerste partij. Dat acht verkenner Gerard Rabelink de meest kansrijke optie voor een nieuw dagelijks provinciebestuur. Rabelink schrijft het in zijn verslag dat hij vandaag, vrijdag 31 maart, overhandigde aan Kees Hanse van de BoerBurgerBeweging. Laatstgenoemde gaat het verslag de komende dagen eerst met zijn fractie bespreken en vervolgens met alle andere partijen.

14 uur geleden
'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

1 dag geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

1 dag geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

1 dag geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

1 dag geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

2 dagen geleden