Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Netflix-musical Diana is grote 'winnaar' bij de Razzie Awards

Netflix-musical Diana is grote 'winnaar' bij de Razzie Awards

LOS ANGELES (ANP) - De Netflixfilm Diana the Musical heeft de meeste Razzie Awards, de prijzen voor slechtste filmprestaties, gewonnen. De registratie van de Broadwaymusical heeft vijf prijzen in de wacht gesleept. De organisatie achter de awards maakte zaterdag, traditiegetrouw de dag voor de uitreiking van de Oscars, de 'winnaars' bekend.

De musical over de Britse prinses Diana werd gekroond tot slechtste film van het jaar. Hoofdrolspeelster Jeanna de Waal kreeg de gouden framboos voor slechtste actrice, Judy Kaye won die voor slechtste vrouwelijke bijrol en ook de regisseur en het script vielen in de prijzen. De film Space Jam: A New Legacy was na Diana the Musical de grootste 'winnaar' met drie awards.

De musical werd na de release vorig jaar neergehaald door critici. De Britse krant The Guardian noemde het een "koninklijk debacle waarvan je gaat hyperventileren" en het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair schreef onder meer dat het een product was dat was geboren "uit koud, op geld belust cynisme".

Netflix streamde voorafgaand aan de première op Broadway een registratie van de musical vanuit een - vanwege de toen geldende coronamaatregelen - leeg theater. De voorstelling is in totaal 33 keer opgevoerd op Broadway.

Meer uit Buitenland

Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

RAFAH (ANP/RTR) - De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

49 minuten geleden
Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

1 uur geleden
FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

2 uur geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

2 uur geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

2 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

2 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

2 uur geleden