Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Negen Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

Negen Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE - Op woensdag 26 april 2023 reikte burgemeester Schouwenaar van gemeente Veere negen Koninklijke Onderscheidingen uit. Ze begon in het Stadhuis van Veere waar zij 4 Koninklijke Onderscheidingen uitreikte aan:

Mevrouw Bosselaar-Lievense uit Aagtekerke, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Bosselaar is van 1982-2022 actief geweest voor het Nederlands Rode Kruis waar zij zich heeft ingezet als hulpverlener bij evenementen en instructeur EHBO-A. Ook nam zij EHBO examens af. Daarnaast is zij sinds 1990 actief als leidster van de Kindernevendienst bij de Protestantse Kerk Aagtekerke-Domburg. Sinds januari 2023 is mevrouw Bosselaar Ouderling. Samen met 2 anderen organiseert zij al ruim 20 jaar een dagje uit voor ouderen uit Aagtekerke. Ook is zij vrijwilliger tijdens de zogenaamde Week van Aagtekerke en mantelzorger.

De heer J. Braam uit Gapinge, Lid in de Orde van Oranje Nassau
In 1979 was de heer Braam betrokken bij de oprichting van de sociëteit ter Gapinge. Hij was voorzitter van de sociëteit. Deze vereniging vervulde tot de oprichting van de dorpsraad Gapinge in 2012 ook de functie van dorpsraad. De heer Braam was van 2012 tot mei 2022 voorzitter van de dorpsraad.Van 1981-1997 was de heer Braam voorzitter van de Christelijke Oranjevereniging Gapinge. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor de viering van Koninginnedag, maar ook voor de herdenkingen op 4 mei.Van 1981-2019 heeft de heer Braam diverse functies voor de protestantse gemeente Gapinge (voorheen Gereformeerde kerk Gapinge) vervuld. Zo was hij Ouderling, Voorzitter van de Kerkenraad, Diaken en Voorzitter Diaconie. Daarnaast was hij voorzitter van de mannenvereniging, verzorgde hij het handboek PKN Gapinge en was hij redacteur van de maandelijkse nieuwbrief. De belangen van de kerk vertegenwoordigde hij ook in het classicaal overleg van de kerk binnen de classis Walcheren. Ook was hij betrokken bij het besturen van de kerk in de fusie periode tot de Protestantse Kerk te Gapinge.Van 2011 tot mei 2022 is de heer Braam secretaris, redacteur van de ledennieuwsbrief en campagneleider voor het CDA Veere geweest. Sinds 2017 is de heer Braam lid van de WMO-raad Veere. Op dit moment is hij secretaris van de WMO raad. De WMO raad geeft de gemeente Veere gevraagd en ongevraagd adviezen op het vlak van de WMO.Tenslotte is de heer Braam van 1982-1985 penningmeester van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging geweest. Ook is de heer Braam van 2015 tot 2017 voorzitter van de Stichting Gapinge 800 geweest.

Mevrouw E.M. Joustra-Scharrelmann uit Veere, Lid in de Orde van Oranje Nassau
In 1976 werd mevrouw Joustra coördinator en collectant van Kinderhulp. Ook werd zij in 1982 assistent muzieklerares aan de Vrije school in Helmond. In 1990 werd mevrouw Joustra actief als bestuurslid voor het Nederlands Pijpersgilde. Zij was verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Ook organiseerde zij een bestuursweekend, speelcursussen en zette zich in voor vele andere taken die voorbijkwamen.Daarnaast was mevrouw Joustra van 1996 tot en met 2001 secretaris en afgevaardigde van de Vereniging Vrienden van Veere in het bestuur van de Stichting Delta Cultureel.Via haar bestuurslidmaatschap van de Stichting Delta Cultureel is mevrouw Joustra meer en meer betrokken geraakt bij Museum Veere. Zij heeft verschillend functies in het museum gehad zoals balie medewerker, gastvrouw bij openingen van tentoonstellingen en bijeenkomsten van de Vrienden van het Museum Veere, het verzorgen van het wekelijkse bloemetje bij de entree en het beheren van de museum collectie.Van 2002-2020 was mevrouw Joustra bloeddonor, collectant en vrijwilliger bij activiteiten van het Rode Kruis. Sinds 2016 is mevrouw Joustra lid van het organisatiecomité voor het Open Tuinen weekend in Veere. Zij is verantwoordelijk voor het werven van deelnemers, promotionele activiteiten.

Mevrouw A. Vooijs-Harmsen uit Veere, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Van 1970-1977 was mevrouw Vooijs actief voor de zondagsschool en de jeugddienst commissie van de NH kerk in Vlissingen. In 1990 werd mevrouw Vooijs vrijwilliger en voorzitter van de vluchtelingenwerkgroep in Wateringen. Daarnaast werd zij in 1996 vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Wateringen.Na een verhuizing naar Veere werd mevrouw Vooijs in 2001 actief voor de Protestantse gemeente in Veere. Zij verleende hand-en-span diensten zoals koffie schenken, vervoer van ouderen naar de kerk, assistentie verlenen bij bijeenkomsten etc. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor het pastoraal werk, de organisatie van kindernevendiensten en is zij voorzitter van het Open Tuinen comité. Ook is zij actief als “buddy” voor vluchtelingen uit Oekraïne die worden opgevangen in de pastorie.Sinds 2013 is mevrouw Vooijs lid en voorzitter van de commissie Welzijn Veere. Deze commissie signaleert welzijn gerelateerde onderwerpen, werkt gezamenlijk aan deze onderwerpen en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan Stichting Welzijn Veere. Waar nodig wordt rechtstreeks hulp geboden aan inwoners van de kern Veere. Dit varieert van praktische hulp tot en met het bieden van een luisterend oor.Daarnaast heeft mevrouw Vooijs zich voor verschillende andere organisaties ingezet:• 2002-2007 Vrijwilliger, bestuurslid en voorzitter van de Stichting vluchtelingen en nieuwkomers Walcheren.• 2004-2005 Secretaris en coördinator educatief project Veere 450 jaar Markizaat.• 2007-2009 Bestuurslid en coördinator scholenproject Veere 1809.• 2010-2015 Voorzitter bestuur Stichting Ontwikkelingssamenwerking Veere

Vervolgens reikte burgemeester Schouwenaar vijf Koninklijke Onderscheidingen uit op Landgoed Overduin aan:

De heer A.M. Filius uit Vrouwenpolder, Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Filius zet zich al meer dan 27 jaar in als boekhouder voor de PKN gemeente Vrouwenpolder. Daarnaast zet de heer Filius zich sinds 2000 in als Secretaris van de Stichting beheer Sportcomplex Bieweg en administrateur van voetbalvereniging Veere.Daarnaast is de heer Filius 10 jaar actief geweest voor de kantinecommissie van deze voetbalvereniging. Ondanks zijn grote visuele beperking, zet hij zich in voor zowel de PKN gemeente Vrouwenpolder als de voetbalvereniging Veere.

De heer R. Koppejan uit Zoutelande, Lid in de Orde van Oranje Nassau
In de jaren ‘90 heeft de heer Koppejan het comité bevrijding Zoutelande opgericht. Tot en met de herdenking van 2019 was de heer Koppejan voorzitter.De heer Koppejan hecht zeer veel waarde aan het betrekken van veteranen, familie van veteranen en schoolkinderen bij de herdenkingen die elk jaar op of rond 2 november plaatsvinden. De heer Koppejan is nog steeds actief voor het comité waar hij hand en spandiensten verricht en de vertalingen verzorgt.Van 2004-2014 is de heer Koppejan lid van de kerkenraad geweest. Hij vervulde de functie van ouderling-kerkrentmeester/secretaris. In deze periode vond de voorbereiding en uitvoering plaats van de grote restauratie van de Catharinakerk. Daarnaast was de heer Koppejan lid van het moderamen van de kerkenraad en preekvoorziener. Ook was de heer Koppejan lid van de beroepingscommissie.Sinds 2014 is de heer Koppejan gastheer tijdens de wekelijkse Open Kerk dagen van juni-september. Van 2005-2020 beheerde de heer Koppejan het kerkelijke archief van de Protestantse gemeente Zoutelande. Ook was hij initiatiefnemer en webmaster van de website van de protestantse gemeente Zoutelande.De heer Koppejan heeft diverse boeken geschreven over de kerk in Zoutelande en de bevrijding van Zoutelande. Tot slot is de heer Koppejan van 2003-2009 vrijwilliger geweest bij het Zeeuws Archief. Hij heeft geholpen met het digitaliseren van het bevolkingsregister en foto’s. Ook is hij actief geweest voor de maaltijdbezorging voor Welzijn Veere.

De heer J. Maljaars uit Oostkapelle, Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Maljaars zet zich sinds 1983 in als Koster voor de Gereformeerde Gemeente Oostkapelle. Hij is zeer betrokken bij de Gereformeerde Gemeente Oostkapelle en is altijd aanwezig om te zorgen dat alles in orde is of in goede banen wordt geleid. Daarnaast bezoekt hij de ouderen binnen de Gereformeerde Gemeente, heeft een rol binnen het jeugdwerk, is initiatiefnemer van het verjaardagsproject en hij is betrokken bij het evangelisatiewerk.

De heer A.P. Pattenier uit Zoutelande, Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Pattenier wordt samen met zijn echtgenote mevrouw F.P. Pattenier-Noordhoek benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.Meneer Pattenier is sinds 1980 actief voor de PKN gemeente Zoutelande. Hij was ouderling-president-kerkvoogd van 1980 tot 1992. Ook is hij betrokken geweest bij de restauratie van de Catharinakerk in 2011. Zo was hij betrokken bij de inrichting van de kerk en het onderhoud van de kerktuin. Ook verleend de heer Pattenier hand- en spandiensten en zorgde hij er samen met zijn vrouw en anderen voor dat een mede kerklid naar de kerk kon komen.De heer Pattenier was van 1965-1987 bestuurslid van VV de Meeuwen. In die tijd organiseerde hij onder meer de prestatieloop en bazaar. Ook was hij verantwoordelijk voor de financiële administratie voor de kantine en was hij in de periode 1983-1984 interim voorzitter. Nog steeds is de heer Pattenier vrijwilliger bij VV De Meeuwen. Op zaterdag helpt hij bij de kaartverkoop voorafgaand aan de wedstrijden en/of is hij gastheer in de bestuurskamer. Tenslotte is de heer Pattenier actief als vrijwilliger voor Stichting Welzijn Veere.

Mevrouw F.P. Pattenier Noordhoek uit Zoutelande, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw F.P. Pattenier-Noordhoek wordt samen met haar echtgenoot de heer A.P. Pattenier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.Mevrouw Pattenier was van 1989 tot 2009 secretaris voor de Boshut commissie van de PKN gemeente Zoutelande. Zij was onder andere verantwoordelijk voor het werven van teamleden, het organiseren van het jaarlijkse instructieweekend voor teamleden en de teambegeleiding tijdens actieve zomerperiode. Van 1992-2008 was zij leidster van de zondagschool en van 2005-2017 was zij scriba/lid van de kerkenraad. Mevrouw Pattenier is daarnaast actief bij de huisvrouwengroep Zoutelande waar zij koffie schenkt. Ook is zij actief als collectant voor de hartstichting.

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

20 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

21 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

1 dag geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

2 dagen geleden