Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neerslagtekort momenteel nog groter dan in heel 2018: ‘Buien brengen wat verlichting’

Neerslagtekort momenteel nog groter dan in heel 2018: ‘Buien brengen wat verlichting’

THOLEN - De huidige droogte is nog groter dan op het droogste moment in 2018. Alleen in een viertal jaren was het nog droger dan nu, voor het laatst was dat in 1976. Dat meldt Weeronline. Het buiige weer geeft komende tijd wat verlichting, maar ook niet meer dan dat. Als komende tijd op veel plaatsen 20 tot 30 mm valt, blijft het neerslagtekort groter dan in de 5 procent droogste jaren. 

De afgelopen dagen bereikte het neerslagtekort een hoogtepunt en momenteel is het zelfs nog droger dan op het droogste moment in 2018. Toen bedroeg het neerslagtekort zo’n 307 mm. Nu is het neerslagtekort tijdelijk gestegen naar 318 mm. In delen van Brabant, Zeeland en Zuid-Holland viel 10 tot 20 mm regen en op een enkele plek viel met 35 mm een behoorlijke hoeveelheid.

Veel buien verwacht
Deze week worden flink wat buien verwacht en dat is goed voor de natuur. Door toeval passeren de eerste dagen veel buien ons land tijdens de nachtelijke uren. Overdag valt de neerslag hierdoor mee. De extreme droogte wordt hierdoor alleen wat getemperd. Veel berekeningen komen tot en met het weekend met 20 tot 30 mm regen. Door het buiige karakter van de neerslag zal de hoeveelheid regen wel verschillen en kunnen makkelijk afwijking naar boven én naar beneden ontstaan.

Grondwater
De grondwaterstand is de afgelopen weken op veel plaatsen verder gedaald. Vooral de gebieden met zand als ondergrond hebben veel last van een lage grondwaterstand, maar ook gebieden waar de hoeveelheid grondwater afhankelijk is van de aanvoer van rivieren. Veel peilbuizen meten een grondwaterpeil dat slechts in 10 procent of nog minder van de historische metingen voorkwam.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

6 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

11 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden