Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neerslagtekort momenteel nog groter dan in heel 2018: ‘Buien brengen wat verlichting’

Neerslagtekort momenteel nog groter dan in heel 2018: ‘Buien brengen wat verlichting’

THOLEN - De huidige droogte is nog groter dan op het droogste moment in 2018. Alleen in een viertal jaren was het nog droger dan nu, voor het laatst was dat in 1976. Dat meldt Weeronline. Het buiige weer geeft komende tijd wat verlichting, maar ook niet meer dan dat. Als komende tijd op veel plaatsen 20 tot 30 mm valt, blijft het neerslagtekort groter dan in de 5 procent droogste jaren. 

De afgelopen dagen bereikte het neerslagtekort een hoogtepunt en momenteel is het zelfs nog droger dan op het droogste moment in 2018. Toen bedroeg het neerslagtekort zo’n 307 mm. Nu is het neerslagtekort tijdelijk gestegen naar 318 mm. In delen van Brabant, Zeeland en Zuid-Holland viel 10 tot 20 mm regen en op een enkele plek viel met 35 mm een behoorlijke hoeveelheid.

Veel buien verwacht
Deze week worden flink wat buien verwacht en dat is goed voor de natuur. Door toeval passeren de eerste dagen veel buien ons land tijdens de nachtelijke uren. Overdag valt de neerslag hierdoor mee. De extreme droogte wordt hierdoor alleen wat getemperd. Veel berekeningen komen tot en met het weekend met 20 tot 30 mm regen. Door het buiige karakter van de neerslag zal de hoeveelheid regen wel verschillen en kunnen makkelijk afwijking naar boven én naar beneden ontstaan.

Grondwater
De grondwaterstand is de afgelopen weken op veel plaatsen verder gedaald. Vooral de gebieden met zand als ondergrond hebben veel last van een lage grondwaterstand, maar ook gebieden waar de hoeveelheid grondwater afhankelijk is van de aanvoer van rivieren. Veel peilbuizen meten een grondwaterpeil dat slechts in 10 procent of nog minder van de historische metingen voorkwam.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

11 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

12 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

14 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

1 dag geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden