Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Neem een kijkje bij brandweerkazerne Tholen

Neem een kijkje bij brandweerkazerne Tholen

THOLEN - Brandweer Tholen organiseert op zaterdag 11 mei een open dag in en rondom de brandweerkazerne in Tholen. Tijdens deze dag kunnen inwoners een kijkje nemen in de kazerne, maar ook het materiaal dat dagelijks gebruikt wordt om de stad Tholen en omgeving veilig te houden wordt op deze dag getoond. "Daarnaast zullen er verschillende demonstraties te zien zijn", aldus ploegleider Peter Schoneveld.

De brandweer houdt zich niet alleen bezig met het blussen van brandjes. De vrijwilligers van brandweerkazerne Tholen kennen een breed takenpakket en dat laten ze op zaterdag 11 mei, maar al te graag zien. Er zullen dan ook verschillende demonstraties te zien zijn van de taken die wij als brandweer uitvoeren." Welke demonstraties dat precies zijn, wordt later via de social mediakanalen van brandweer Tholen gedeeld. "Maar er zal onder andere een hulpverleningsdemonstratie zijn, waarbij hulp verleend wordt bij een gesimuleerd ongeval. Ook zullen er de hele dag door demonstraties gegeven worden door het duikteam van brandweer Tholen en is er de mogelijkheid om mee te varen met onze nieuwe reddingsboot", vertelt Schoneveld.

Brandpreventie

Naast de demonstraties en het verschillende materieel van de brandweer is er nog veel meer te zien. Zo is ook de afdeling brandpreventie aanwezig om inwoners meer te vertellen over verschillende risico's in en rondom het huis. "Dat is dezelfde club mensen die ook de pop-up store in het centrum van Tholen hebben gehad. Zij komen met een speciale bus waarin aandacht wordt besteed aan hoe je om moet gaan met brand en ze vertellen meer over rookmelders." Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook meer verteld over de risico's van je telefoonoplader in het stopcontact laten zitten. "Alles komt aan bod."

Wervingsdag

Hoewel de open dag enerzijds georganiseerd wordt om de burgers van Tholen te laten zien wat de brandweer allemaal doet, vormt het voor Brandweer Tholen ook het ideale moment om nieuwe brandweervrijwilligers te werven. "De brandweerploeg is volledig op basis van vrijwilligers en voor vrijwel elke functie die wij vervullen zijn we continu op zoek naar nieuwe collega's", stelt Schoneveld. Zo is de brandweer op Tholen op zoek naar twee nieuwe duikers, twee tot drie nieuwe manschappen voor het blusteam en er wordt nog iemand gezocht voor het bootteam. "In principe hebben we altijd mensen nodig."

Vrijwilligers

Als vrijwillige brandweerman hoef je nog geen ervaring te hebben. "Je moet minstens achttien jaar oud zijn en het mooiste zou zijn als je in Tholen woont en werkt", vertelt Schoneveld. Wie vrijwilliger wil worden bij de brandweer, gaat wel gewoon door een sollicitatieprocedure. "Daar kunnen we meestal al veel uithalen. Veel van die jongens willen al van kleins af aan bij de brandweer, maar weten eigenlijk niet goed wat het allemaal in gaat houden." Zo wordt je twee jaar lang intern opgeleid en daarnaast moet je in ieder geval iedere week een keer oefenen met het team. "Brandweerman of -vrouw zijn kost veel tijd", stelt Schoneveld. "En er kleven zowel voor- als nadelen aan." Met als grootste nadeel de mogelijk traumatische ervaringen bij branden of dodelijke ongelukken. "Maar één van de mooie dingen van het vak is dat je klaarstaat voor de burgerij. Ik doe dit niet voor niets al dertig jaar. Daarnaast maakt zo'n open dag het ook heel leuk, of een bezoek van de basisscholen of het meevaren met een zwemtocht." [l]

Oefenavond

Mocht je geïnteresseerd zijn in de brandweer, neem dan contact op met Brandweer Tholen. Dat kan via e-mail: [email protected] of de social media kanalen. "Er is dan altijd de mogelijkheid om een keer mee te kijken tijdens een oefenavond." Natuurlijk ben je ook welkom op de open dag. Kom zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur naar de brandweerkazerne van Tholen aan de Grindweg 51.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

14 uur geleden
Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

18 uur geleden
Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

1 dag geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

1 dag geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

2 dagen geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

2 dagen geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

3 dagen geleden