Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

De Amerikaanse ploeg, aangevoerd door Simone Biles, gaat met 171,395 punten voorlopig aan de leiding in het klassement. Groot-Brittannië (166,130) en Italië (162,230) volgen.

De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, voert het meerkampklassement aan (58,865). Visser heeft met 54,332 een goede uitgangspositie voor de meerkampfinale: zij staat zesde. Thorsdottir bezet de twaalfde plek (52,199).

Yurchenko met dubbele hoeksalto

Viervoudig olympisch kampioene Biles staat voorlopig ook eerste op sprong (14,949), vloer (14,633) en balk (14,566). Op dat laatste toestel staat Sanne Wevers (13,733) vierde na drie subdivisies, Naomi Visser staat vierde op vloer (13,733). Veerman staat derde aan brug (14,200), Visser vierde (14,166).

Op sprong blonk Biles uit met een yurchenko met dubbele hoeksalto, een sprong die tot op heden slechts aan mannen leek voorbehouden. Die gaat de boeken in als de "Biles II" op sprong omdat er nooit eerder een turnster is geweest die hem in een internationale wedstrijd heeft gedaan.

Simone Biles

Biles, die tien jaar geleden haar WK-debuut maakte in Antwerpen, keert in de Belgische stad terug op het internationale podium. Ze nam na de Olympische Spelen van Tokio afstand van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid. Vanwege mentale blokkades besloot ze op de Spelen de meeste individuele wedstrijden over te slaan, maar ze pakte wel brons op het toestel balk. In 2016 in Rio de Janeiro won Biles vier keer olympisch goud. Destijds greep ze ook brons op balk, het toestel waarop Wevers de olympische titel won.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

2 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

3 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

9 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

14 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

16 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden