Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse titel schaatsster De Jong, WK-ticket Wijfje

Nederlandse titel schaatsster De Jong, WK-ticket Wijfje

HEERENVEEN (ANP) - Antoinette de Jong heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Nederlandse titel allround veroverd. De Friese schaatsster stelde in Heerenveen op de afsluitende 5000 meter haar eindzege veilig. De 24-jarige rijdster van Team Jumbo-Visma reed met 6.58,38 de tweede tijd. Dat was ruim voldoende voor haar tweede triomf bij de NK allround na haar primeur in 2016.

Melissa Wijfje had in Thialf ook alle reden tot juichen. Zij verzekerde zich met de derde tijd op de 5000 meter (7.04,47) van de tweede plaats in het eindklassement. Daardoor mag Wijfje met Ireen Wüst, die in Heerenveen alleen op zaterdag meedeed aan de NK sprint, en De Jong deelnemen aan de WK allround eind februari in Hamar.

De onttroonde titelhoudster Carlijn Achtereekte won de 5000 meter met een tijd van 6.56,46. Ze pakte daardoor brons in het eindklassement.

Revanche

De Jong nam met haar tweede Nederlandse titel revanche voor haar grotendeels mislukte optreden bij de NK afstanden eind december in Heerenveen. Ze wist zich individueel niet te plaatsen voor de EK en WK afstanden. In tranen sprak De Jong amper een maand geleden haar grote twijfels uit over de tweede helft van het seizoen.

"Ja, toen had ik een heel slecht gevoel", gaf de Europees allroundkampioene van 2019 bij de NOS toe. "Nu huil ik tranen van blijdschap. Er is met deze Nederlandse titel een enorme ballast van mijn schouders gevallen. Mentaal ben ik weer sterk en in technisch opzicht rijd ik ook weer goed. Hier kan ik verder mee. Het is nu nog een kwestie van een optimale afstemming. Daar gaan we de komende tijd richting de WK allround nog aan werken."

De Jong neemt eerst nog deel aan de wereldbeker in Calgary (7-8 februari) en gaat als reserve naar de WK afstanden in Salt Lake City (13-16 februari).

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

8 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

8 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

8 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

8 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

9 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

13 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

15 uur geleden