Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse Ski Vereniging: veel vragen over Oostenrijk

Nederlandse Ski Vereniging: veel vragen over Oostenrijk

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Ski Vereniging krijgt "heel veel" vragen van vakantiegangers over de nieuwe lockdown in Oostenrijk en de strikte coronamaatregelen in het Alpenland. Volgens commercieel directeur Arjen de Graaf van de meer dan 65.000 leden tellende nationale bond zijn veel wintersporters aan het kijken of ze hun vakanties naar Oostenrijk moeten omboeken naar Zwitserland, Frankrijk of Italië omdat daar de regels veel minder streng zijn. "In Oostenrijk is wintertoerisme nu niet mogelijk", aldus de directeur.

Volgens De Graaf begon het al met de aankondiging van Oostenrijk dat mensen die het Janssen-vaccin hebben gekregen na 3 januari een boosterprik gehad moeten hebben om als volledig gevaccineerd beschouwd te worden. Mensen die niet op tijd een boosterprik kunnen halen en toch naar Oostenrijk op vakantie willen gaan, dreigen volgens De Graaf daardoor "tussen wal en schip te vallen" als ze na die datum bijvoorbeeld horeca en skigebieden in het land willen bezoeken.

Maar ook de strikte lockdown die vanaf maandag geldt in Oostenrijk, met onder meer gesloten restaurants, hotels en ook veel winkels, leidt tot onrust onder Nederlandse wintersportliefhebbers. Die lockdown duurt vooralsnog tot 13 december. Rond die periode gaat ook het wintersportseizoen echt beginnen. Veel wintersporters zijn daardoor nu voor de kerstvakantie aan het kijken of ze moeten omboeken en wat hun opties zijn.

Andere Alpenlanden

"De lockdown in Oostenrijk heeft niet tot verminderde interesse in de wintersport geleid, maar we zien wel dat mensen gaan heroriënteren op andere Alpenlanden. De interesse in Zwitserland, Italië en Frankrijk groeit omdat daar simpelweg meer mogelijk is en gewoon geskied kan worden", aldus De Graaf.

Oostenrijk is de meest populaire bestemming voor Nederlanders om pistes af te skiën of te snowboarden. Afgelopen jaar moesten wintersportlocaties in Oostenrijk het grootste deel van de winterperiode nog dichtblijven vanwege de coronapandemie en reisorganisaties hadden gemeld dat dit jaar de vraag naar wintersportvakanties heel groot was. Veel populaire Oostenrijkse ski-oorden zoals Kitzbühel, Zillertal, Brixental of Gerlos waren zelfs al grotendeels volgeboekt.

Een woordvoerder van reisorganisatie TUI laat weten dat mensen nu terughoudend zijn met nieuwe boekingen naar Oostenrijk en de ontwikkelingen verder afwachten. Ook ziet TUI omboekingen naar andere wintersportlanden. Ze wijst er wel op dat op dit moment het wintersportseizoen nog niet aan de gang is en de lockdown in die zin geen problemen oplevert voor reizigers die een vakantie naar Oostenrijk geboekt hebben.

Meer uit Binnenland

Inspectie zegt dat verkoop illegale fatbikes niet te voorkomen is

DEN HAAG (ANP) - Het is niet te voorkomen dat geïmporteerde illegale fatbikes in Nederland kunnen worden verkocht, als deze worden aangeboden via internet. Dat zegt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in reactie op de oproep van tientallen gemeenten en een aantal organisaties, waaronder de Fietsersbond. Wel blijft de inspectie "scherp" op de verkoop van deze opgevoerde fietsen, die veelal uit landen als China komen.

8 minuten geleden
Aankomend PVV-minister heeft geen spijt van Zwarte Pietenjournaal

DEN HAAG (ANP) - Reinette Klever, die binnenkort namens de PVV minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp wordt, neemt geen afstand van haar betrokkenheid bij het Zwarte Pietenjournaal. Ze verwacht ook niet dat het haar ministerschap in de weg zit. Internationaal heeft Nederland veel kritiek gekregen op de figuur Zwarte Piet, die onder meer door een rapporteur van de Verenigde Naties is getypeerd als een racistisch stereotype.

12 minuten geleden
Eisen tot 20 jaar cel tegen veronderstelde drugsbende Brabant

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch celstraffen tot twintig jaar geëist tegen vijf verdachten in een onderzoek naar jarenlange grootschalige drugshandel en witwassen. "De champions league van de internationale cocaïnehandel", aldus het OM.

15 minuten geleden
Groningen verlengt afspraken over opvang vluchtelingen

GRONINGEN (ANP) - De tien gemeenten in de provincie Groningen beloven dat ze ook in 2025 en 2026 vluchtelingen opvangen. Ze moeten in die jaren bijna 8500 opvangplekken regelen, hebben ze dinsdag bekendgemaakt. Ook komen ze met een nachtopvang om het volle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

16 minuten geleden
Kippen niet ondersteboven vangen, vindt Kamer

DEN HAAG (ANP) - Kippen mogen niet ondersteboven worden gevangen, vindt de Tweede Kamer. Een meerderheid heeft het kabinet gevraagd om zich te verzetten tegen een Europees voorstel waardoor de regels juist zouden worden versoepeld. De PVV stemde als enige coalitiepartij voor de motie.

50 minuten geleden
81.000 euro opgehaald met eerste vaatje nieuwe haring

SCHEVENINGEN (ANP) - De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft een bedrag van 81.000 euro opgebracht, meldt het Nederlands Visbureau. Het geld gaat naar de Nederlandse Hersenbank.

52 minuten geleden
Verdachte fataal bruiloftsdrama: ik wilde in zijn been steken

SCHIPHOL (ANP) - Een 23-jarige man die in oktober 2022 bij een ruzie op een Somalische bruiloft in Beverwijk een 20-jarige man uit Purmerend zou hebben doodgestoken, zegt dat hij nooit de bedoeling had het slachtoffer dodelijk te verwonden. "Het was chaos, ik was bang, ik wilde hem alleen in zijn been steken om te ontkomen", zei Abduwahab A. dinsdag tegen de rechtbank op Schiphol. Daar staat hij samen met medeverdachte Abdirahman A. (22) terecht.

1 uur geleden