Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse kans bij uitreiking BAFTA's in Londen

Nederlandse kans bij uitreiking BAFTA's in Londen

LONDEN (ANP) - De filmwereld maakt zich zondag op voor de uitreiking van de BAFTA, de belangrijkste Britse filmprijzen. De awards worden onder leiding van talkshowhost Graham Norton uitgereikt in de Royal Albert Hall in Londen.

De BAFTA's gelden jaarlijks als belangrijke graadmeter voor de Oscars, die volgende week in Los Angeles worden verdeeld. In Londen is het misdaaddrama Joker de grootste kanshebber. De film over de ontstaansgeschiedenis van de beroemdste stripschurk ter wereld werd elf keer genomineerd, waaronder voor de belangrijkste categorie beste film.

Na Joker volgen The Irishman en Once Upon a Time in Hollywood met elk tien nominaties en 1917 met negen kansen. De drie films zijn eveneens genomineerd voor beste film. Het Zuid-Koreaanse Parasite is de vijfde en laatste genomineerde in deze categorie. De regisseurs van deze vijf films maken ook met elkaar uit wie de prijs voor beste regie mag ophalen.

Er is ook kans op een Nederlandse winnaar. De Frans-Nederlandse kostuumontwerpster Jany Temime is genomineerd voor haar werk aan de film Judy, die vertelt over de laatste maanden van Hollywoodlegende Judy Garland.

Meer uit Buitenland

Iran noemt aanval succes, Israël spreekt dat tegen

TEHERAN (ANP/AFP/DPA) - De Iraanse strijdkrachten zeggen alle doelen bereikt te hebben bij hun grootschalige aanval op Israël. "De operatie is succesvol afgerond", zei legerleider Mohammad Bagheri tegen de staatstelevisie.

12 minuten geleden
Israëlische president Herzog bedankt militairen, burgers en de VS

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft de militairen en burgers in het land en de VS bedankt voor hun inzet bij de Iraanse aanvallen op Israël. Hij sprak zijn dank uit aan "een coalitie van naties geleid door de VS en president Biden".

26 minuten geleden
Iran: als Israël terugslaat volgt nog grotere aanval

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran heeft Israël gewaarschuwd voor verdere escalatie als het besluit de grootschalige Iraanse raket- en droneaanval te vergelden. Iran zal dan een nog grotere aanval uitvoeren dan afgelopen nacht, berichten Iraanse media.

56 minuten geleden
VS veroordelen Iraanse aanval en willen geen escalatie

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken veroordeelt de Iraanse aanvallen op Israël "in de sterkste bewoordingen". "Terwijl wij geen escalatie willen, gaan we door met steun aan de Israëlische defensie en zoals de president (Joe Biden) heeft gezegd, zullen wij Amerikaans personeel verdedigen."

1 uur geleden
Trump haalt uit naar 'corrupte' rechter in zwijggeldzaak

SCHNECKSVILLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft hard uitgehaald naar de rechter die gaat over zijn eerste strafzaak. Hij omschreef rechter Juan Merchan op een campagnebijeenkomst in Pennsylvania als slinks en corrupt.

1 uur geleden
Japan veroordeelt Iraanse vergeldingsaanvallen sterk

TOKIO (ANP/RTR) - Japan noemt de Iraanse vergeldingsaanvallen op Israël een escalatie, die de toestand in het Midden-Oosten verergert. Iran heeft als reactie op een Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus veel raketten en drones op Israël afgeschoten. Japan veroordeelt dat en vindt vrede en stabiliteit belangrijk, aldus een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Tokio.

1 uur geleden
Israël zegt dat Hamas voorstel voor bestand heeft afgewezen

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël zegt dat Hamas het meest recente voorstel heeft afgewezen voor een bestand in de Gazastrook. Dat betekent dat Israël zijn doelen in dat gebied ongeremd blijft nastreven, meldt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

1 uur geleden