Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse films trekken publiek naar de bios

Nederlandse films trekken publiek naar de bios

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse films hebben de afgelopen maanden een groot aantal bezoekers naar de bios gelokt. De Penoza-film The Final Chapter trok in nog geen twee maanden tijd meer dan een half miljoen bezoekers. Ook April, May en June, naar een idee van Linda de Mol, blijkt een ware kaskraker. De film heeft de zogenoemde Platina Film gekregen, omdat hij 400.000 bezoekers heeft getrokken.

Penoza is met zijn ruim 500.000 bezoekers de eerste Nederlandse film in ruim een jaar tijd die dat heeft gepresteerd. De laatste titel die deze mijlpaal behaalde, was de komedie Bon Bini Holland 2 van en met Jandino Asporaat, zo meldden producent NL Film en distributeur Dutch FilmWorks zaterdag.

Penoza was als serie te zien tussen 2010 en 2017. De serie gaat over een Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt. Het slot van het vijfde seizoen liet de kijkers in het ongewisse en met de speelfilm Penoza: The Final Chapter sluit regisseur Diederik van Rooijen het verhaal definitief af.

Platina Film

April, May en June is de eerste film die dit jaar deze Platina Film-prijs ontvangt. Dinsdag wordt de prijs overhandigd aan de hoofdrolspelers en regisseur Will Koopman. De film gaat over de drie halfzussen April, May en June, gespeeld door Linda de Mol, Elise Schaap en Tjitske Reidinga. Zij moeten kiezen wie er voor hun autistische broer gaat zorgen als hun moeder heeft aangekondigd euthanasie te willen plegen. Het script werd geschreven door Frank Houtappels. Elf dagen na de première hadden 100.000 mensen de film al gezien en werd deze daarom Gouden Film.

Intussen is onder meer actrice Loes Luca een offensief begonnen voor de film Mi Vida, waarin ze de hoofdrol speelt. De makers willen dat deze film ook Gouden Film wordt en roept het publiek op daar aan mee te helpen. De teller stond vrijdagavond op 94.163 bezoekers. De filmmakers wijzen op de lovende recensies en het feit dat een de titel, zeker voor een arthouse-titel in Nederland, een grote eer is om te halen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden