Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nederlandse beleggers opnieuw positiever'

'Nederlandse beleggers opnieuw positiever'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse particuliere beleggers zijn deze maand opnieuw positiever geworden. Volgens de BeleggersBarometer van ING is het beleggersvertrouwen weer bijna terug op het niveau van voor de coronacrisis.

De index die het vertrouwen meet, steeg deze maand naar een stand van 124 punten van 118 punten in januari. Vlak voor de uitbraak van de coronapandemie stond die graadmeter op 127 punten. Volgens ING zijn beleggers positief over hun financiële situatie en de waardeontwikkeling van de eigen beleggingsportefeuille. Voor de komende maanden verwacht de helft van de beleggers dat de waarde ervan zal toenemen.

Dat de stemming onder beleggers er goed in zit, blijkt ook uit het koopgedrag, zegt ING. Een derde heeft de afgelopen maand meer beleggingen gekocht dan verkocht. Dit percentage is een stuk hoger dan in de voorgaande maanden (circa 26 procent).

ING zegt verder met het oog op de komende verkiezingen dat de VVD onverminderd populair blijft onder beleggers. Op dit moment is de VVD nog veruit de grootste partij onder beleggers (27 procent), gevolgd door de PVV (10 procent). Forum voor Democratie en D66 verliezen voorkeur, aldus de bank.

Meer uit Financieel

ING verwacht dat huizenprijzen tussen 5 en 8 procent stijgen

AMSTERDAM (ANP) - De ING verwacht dat de prijzen van koopwoningen dit jaar tussen de 5 en 8 procent stijgen. Aan het eind van 2024 zullen de prijzen volgens de bank al flink boven de piek van juli 2022 uitkomen. Belangrijkste oorzaken zijn de grote loonstijgingen en de toenemende krapte op de woningmarkt.

4 minuten geleden
Aandacht voor resultaten Galapagos op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar Galapagos. Het biotechnologiebedrijf stelt het jaar 2023 te hebben afgesloten met een goede kaspositie van 3,7 miljard euro. Dankzij de verkoop van Jyseleca kwam de nettowinst afgelopen jaar uit op bijna 212 miljoen euro, tegen een verlies van 218 miljoen euro in 2022. Galapagos liet eerder al weten de activiteiten van ontstekingsremmer Jyseleca over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma.

18 minuten geleden
Huurdersorganisaties roepen op tot lagere maximale huurverhoging

ROTTERDAM (ANP) - Volgens huurdersorganisaties moet de maximale huurverhoging van sociale huurwoningen omlaag, omdat huurders steeds meer moeite hebben om rond te komen. Daartoe roept onder meer het Landelijk Huurders Platform (LHP) vrijdag op in een paginagrote advertentie in het AD. De maximale huurverhoging zou omlaag moeten van 5,3 naar 3,2 procent.

30 minuten geleden
Geldautomaten vaker buiten gebruik dan afgesproken

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd. Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

50 minuten geleden
Verzekeringspremies vrachtschepen Rode Zee schieten omhoog

PARIJS (ANP/AFP) - De verzekeringspremies voor vrachtschepen in de Rode Zee zijn de afgelopen maanden omhooggeschoten door de aanvallen van Jemenitische Houthi-rebellen. De kosten voor containervervoer over zee, die al onder druk stonden door de stijgende vrachttarieven en langere alternatieve handelsroutes, lopen daardoor verder op.

51 minuten geleden
Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

10 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

10 uur geleden