Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK in Duitsland. Na de beslissing in 2022 om het WK in Qatar te laten schieten, reizen vaste KNVB-sponsors als ING en Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

Supermarktketen Albert Heijn gaat met vier afgevaardigden van zakelijke partners en relaties naar de groepsduels. "Naar de eerste wedstrijd in Hamburg gaan wij met de bus met zestig franchiseondernemers", laat een woordvoerster weten. ING doet geen uitspraken over het aantal mensen dat meegaat naar Duitsland. De bank sloeg het toernooi in Qatar over uit zorgen om de mensenrechtensituatie in het land, normaal is het gebruikelijk dat sponsoren meegaan.

KPN, eveneens een belangrijke partner van de KNVB, liet het omstreden toernooi in Qatar ook schieten. Dit jaar volgt het telecombedrijf Oranje naar speelsteden Hamburg, Leipzig en Berlijn met "diverse events waarbij live gekeken kan worden".

Heineken

Bierbrouwer Heineken was in 2022 ook niet op het WK, ook doordat dat toernooi werd gesponsord door Bud. Dit jaar reist de sponsor van de KNVB wel weer naar Duitsland.

Eerder werd al duidelijk dat bedrijven zich ook in de vorm van reclamecampagnes weer vol op dit EK storten. Tijdens het omstreden WK in Qatar en het door corona geteisterde EK van 2021 was dit lastiger.

Meer uit Financieel

ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

1 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

1 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

1 uur geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

3 uur geleden
NX Filtration stijgt op Damrak na update en nieuwe topman

AMSTERDAM (ANP) - NX Filtration ging vrijdag flink omhoog op de Amsterdamse beurs. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind deze maand opstapt.

3 uur geleden
Nestlé komt belofte om herbruikbaar plastic te gebruiken niet na

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste voedselproducent Nestlé, het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nespresso, kan zijn plasticafval niet kwijt. Het concern heeft daarom zijn doelstellingen voor hergebruik van plastic aangepast. In plaats van herbruikbare verpakkingen, zoals eerder was beloofd, wil Nestlé volgend jaar vooral plastic gebruiken dat "ontworpen is voor" recycling.

3 uur geleden
Aandacht voor NX Filtration en Amerikaanse banken op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag uit naar NX Filtration. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind juni opstapt. Het bedrijf gaf tevens een update over de eerste jaarhelft, waarin het de omzet met 57 procent zag stijgen tot 5,9 miljoen euro. Ook bevestigde NX Filtration de verwachting dit jaar een omzet te boeken van meer dan 16 miljoen euro.

3 uur geleden