Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlanders kijken veel meer tv door coronacrisis

Nederlanders kijken veel meer tv door coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Sinds Nederlanders wordt gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven vanwege het coronavirus, zitten ze veel meer voor de televisie. De afgelopen twee weken keken mensen gemiddeld 225 minuten per dag tv. Dat is 33 minuten langer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Volgens een woordvoerder is het effect van de maatregelen duidelijk zichtbaar. Niet alleen de groep mensen die 'live' tv kijkt gaat omhoog maar ook het uitgesteld kijken zit in de lift. Daarnaast zetten mensen vaker on demand-platformen als Netflix of Disney+ aan.

Vooral het aantal kijkers in de vooravond en avond ging omhoog, het tijdstip waarop de meeste nieuws- en actualiteitenprogramma's beginnen. Vorige week lag de piek gemiddeld tussen 20.00 en 21.00 uur met een totaal aantal kijkers van 7,1 miljoen. Die piek bleef vorig jaar rond dezelfde tijd onder de 6 miljoen.

Vooral de cijfers van de nieuws- en actualiteitenrubrieken namen in de afgelopen weken een vlucht. Vergeleken met vorig jaar in dezelfde periode wordt er nu 61 procent meer naar gekeken. Sommige programma's, zoals De Wereld Draait Door, zagen hun kijkcijfers in de afgelopen weken verdubbelen. De show van Matthijs van Nieuwkerk noteerde maandag bijvoorbeeld opnieuw een kijkcijferrecord met bijna 4,6 miljoen kijkers.

KijkOnderzoek stipt daarnaast ook de "uitzonderlijke momenten" aan waarop Nederland werd toegesproken door minister-president Mark Rutte en koning Willem-Alexander. De toespraken werden respectievelijk door 7,4 miljoen en 6,6 miljoen Nederlanders gezien.

Het aantal kijkers voor sport en fictie neemt in deze weken juist af. Voor sport is dat niet zo gek: er is nauwelijks meer sport op tv doordat de meeste wedstrijden zijn geannuleerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

5 Uur Show maakt comeback op televisie

AMSTERDAM (ANP) - Het programma 5 Uur Show maakt een comeback op televisie. SBS6 zendt het programma vanaf maandag 31 augustus uit, kondigt de zender aan.

6 uur geleden
'Efteling en Rijksmuseum worden het meest gemist'

AMSTERDAM (ANP) - Het paasweekend is traditiegetrouw de start van het attractieseizoen, maar door de coronacrisis lopen de dingen dit jaar anders en liggen de attracties er verlaten bij. Als we konden kiezen zouden we met Pasen het liefst naar de Efteling gaan, gevolgd door Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Wildlands Adventure Zoo (voorheen Dierenpark) in Emmen. Dat heeft merkenonderzoeker Hendrik Beerda Brand Consultancy uitgezocht door een rondvraag onder 1600 mensen.

9 uur geleden
Politie krijgt tien tips over museumroof Singer Laren

LAREN (ANP) - De politie heeft tien tips gekregen over de museumroof in het Singer in Laren vorige week. Dat is bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

20 uur geleden
11 miljoen euro steun voor huis-aan-huisbladen en lokale omroepen

DEN HAAG (ANP) - Lokale kranten en omroepen kunnen bij het Rijk aankloppen voor een eenmalige bijdrage om de coronacrisis te doorstaan. Mediaminister Arie Slob roept daarvoor een tijdelijk steunfonds in het leven met 11 miljoen euro in kas. Hij vraagt gemeenten en provincies verder om bijvoorbeeld te blijven adverteren in de plaatselijke pers of zelf ook geld bij te leggen.

23 uur geleden
Coco kan het! is Prentenboek van het Jaar

AMSTERDAM (ANP) - Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen van komend jaar, die in januari beginnen met Het Nationale Voorleesontbijt. Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

1 dag geleden
Bekende artiesten zingen en spelen in leeg Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert vanaf woensdag artiesten die optreden in de ook dan vrijwel compleet lege muziektempel. Er is slechts één medewerker van Het Concertgebouw aanwezig, op ruime afstand van de podiumkunstenaar. Empty Concertgebouw Sessions heet de nieuwe reeks concerten die digitaal te volgen is.

1 dag geleden
Actrice uit James Bond en De Wrekers, Honor Blackman, overleden

LONDEN (ANP) - De Britse actrice Honor Blackman die bekend werd als 'bondgirl' en door haar hoofdrol in de tv-serie The Avengers (De Wrekers), is op 94-jarige leeftijd overleden. De familie heeft laten weten dat ze vredig is ingeslapen in haar huis in het zuidoosten van Engeland, aldus de BBC.

1 dag geleden