Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederlander moet Surinaamse luchtvaartmaatschappij uit slop halen

Nederlander moet Surinaamse luchtvaartmaatschappij uit slop halen

PARAMARIBO (ANP) - De Nederlander Paul de Haan is door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) aangetrokken om het noodlijdende bedrijf uit de problemen te halen. Dat heeft de Surinaamse minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) vrijdag bevestigd tegen het ANP.

De Haan is sinds december vorig jaar al als adviseur betrokken bij het interim managementteam dat een reddingsplan voor de SLM moet opstellen. Vrijdag werd bekendgemaakt dat De Haan als directeur van de luchtvaartmaatschappij is aangesteld. Hoewel Jubithana de Nederlander zelf nog niet heeft gesproken, is hij ervan overtuigd dat De Haan de capaciteiten heeft om samen met het SLM-team de maatschappij gezond te maken.

De Haan en zijn mensen hebben de opdracht gekregen een plan te maken hoe de SLM zo snel mogelijk weer gezond kan worden. Behalve het zoeken van nieuwe manieren om geld te verdienen, zal er binnen het bedrijf ook een grote cultuuromslag plaats moeten vinden. "Het gaat in eerste instantie om goed en behoorlijk bestuur. Dat is nodig om rendement te behalen. Het betekent ook dat het afgelopen moet zijn met politieke bemoeienis in de bedrijfsvoering en privileges", aldus Jubithana.

Het verlies is het afgelopen jaar snel groter geworden als gevolg van de coronacrisis. Dat werd vooral veroorzaakt doordat toeristen en Surinamers die in Nederland wonen niet naar Suriname konden komen. In november maakte president Chan Santokhi bekend dat het bedrijf een schuld van omgerekend 63 miljoen euro heeft. De laatste keer dat de SLM winst maakte was in 2006.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Papillon 1 maand geleden
Schuld van 63 miljoen????? Waar zijn de miljoenen van Bouterse gebleven, zit deze moordenaar eigenlijk al zijn straf uit, wat een circus, daar gaan weer enorme bedragen naar toe, ja naar een corrupt land en een bodemloze put.

Meer uit Financieel

'Schiphol wil gemiste inkomsten goedmaken met obligaties'

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Luchthavenexploitant Schiphol Group gaat nieuwe obligaties in de markt zetten, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Daarmee voegt Schiphol zich bij het rijtje ondernemingen in de reisindustrie die met de uitgifte van schuldpapier gaten in de inkomsten als gevolg van de coronacrisis willen dichten.

15 minuten geleden
Nieuwe baas Turkse centrale bank laat rentes nog ongemoeid

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft de rentetarieven donderdag ongewijzigd gelaten. De nieuwe bankgouverneur Şahap Kavcıoğlu gaf daarmee nog niet toe aan de druk van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, die graag zou zien dat de rentes worden verlaagd.

52 minuten geleden
PepsiCo profiteert van thuis snacken in coronatijd

PURCHASE (ANP) - Het Amerikaanse PepsiCo heeft in het eerste kwartaal opnieuw geprofiteerd van een goede verkoop van snacks zoals chips van Lay's en zoutjes van de merken Doritos en Cheetos om thuis te knabbelen tijdens de lockdowns. Daardoor wist het bedrijf hogere resultaten te boeken dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Farmaceut MSD start grote studie naar pil tegen corona

KENILWORTH (ANP/RTR) - Farmaceut MSD, in Noord-Amerika bekend als Merck, is van plan een grote studie te beginnen naar de werking van een pil tegen corona. Het geneesmiddel met de naam molnupiravir is bedoeld voor mensen die risico lopen op een ernstige vorm van Covid-19, waarbij het middel de virusniveaus moet verminderen. Dan gaat het onder anderen om mensen die lijden aan obesitas, diabetes of ouderdomskwalen.

1 uur geleden
Elektrisch dochtermerk Volvo haalt half miljard dollar op

GÖTEBORG (ANP) - Polestar, het elektrische dochtermerk van de Zweedse automaker Volvo, heeft voor het eerst geld opgehaald bij externe investeerders. Het gaat om een bedrag van 550 miljoen dollar. Dat is verkregen met de onderhandse plaatsing van nieuw uitgegeven aandelen.

2 uur geleden
'ByteDance bereidt beursgang Chinese versie TikTok voor'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologiebedrijf ByteDance, bekend van de populaire filmpjesapp TikTok, is met voorbereidingen begonnen voor een beursgang van verschillende bedrijfsonderdelen. Het gaat onder meer om de Chinese binnenlandse TikTok-kloon Douyin, aldus bronnen.

2 uur geleden
'Wissel ambtenaren tussen gemeenten uit voor bouwprojecten'

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel gemeenten hebben niet voldoende kwalitatief geschoold personeel in dienst om bouwprojecten te kunnen beoordelen en daarvoor vergunningen te verlenen. Daarom zouden ambtenaren tussen gemeenten moeten worden uitgewisseld. Daarvoor pleit Onno Hoes, voorzitter van makelaarsvereniging NVM in een toelichting op de kwartaalcijfers. Een regionale benadering voor woningbouwprojecten moet helpen om het woningtekort aan te pakken.

2 uur geleden