Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland mist podium bij gemengde ploegentijdrit op EK wielrennen

Nederland mist podium bij gemengde ploegentijdrit op EK wielrennen

EMMEN (ANP) - De Nederlandse wielrenners zijn er net niet in geslaagd een medaille te veroveren op de gemengde ploegentijdrit bij de EK wielrennen in Drenthe. Daan Hoole, Sjoerd Bax, Jos van Emden, Riejanne Markus, Loes Adegeest en Shirin van Anrooij kwamen in de strijd om het brons net tekort tegenover Duitsland, dat anderhalve seconde sneller was over 38,6 kilometer.

Op het onderdeel, internationaal mixed team relay geheten, komen eerst drie mannen in actie. Wanneer twee van hen de finish hebben gepasseerd vertrekken drie vrouwen. De tijd van de tweede renster die de finish passeert telt.

Het goud was voor de Franse ploeg die uitkwam op een tijd van 44 minuten en 23 seconden. Italië was 4 seconden minder snel en pakte het zilver. Duitsland volgde op 22 seconden van de winnaars.

Fransen

Bij de Fransen waren het de vrouwen die uitblonken. Audrey Cordon-Ragot, Cédrine Kerbaol en Juliette Labous moesten in hun rondgang 20 seconden goedmaken. "We wisten dat we een sterke ploeg vrouwen hadden. Maar dat zij meer dan 20 seconden pakken op Italië is ronduit indrukwekkend", zei Benjamin Thomas, met name bekend als baanrenner. "Als mannen moesten wij gewoon proberen de vrouwen vanuit de best mogelijke positie te laten vertrekken."

De Fransen waren eerder in Glasgow al dicht bij de wereldtitel, maar verloren daar nipt van Zwitserland. Dat land kwam er in Emmen niet aan te pas, met name omdat Stefan Küng, een van de gangmakers, door een val woensdag in de individuele tijdrit niet meedeed.

Achterstand op Duitsland

De Nederlandse mannen hadden halverwege een achterstand van ruim 2 seconden op Duitsland, waarna de vrouwen er niet in slaagden dat gat te dichten. Van Anrooij moest enkele kilometers voor het einde haar teamgenoten laten gaan. Markus was redelijk tevreden, zeker na haar moeizame optreden woensdag op de individuele tijdrit. "Voor mijn gevoel hebben we niets laten liggen", zei ze bij de NOS. "Het was jammer dat Shirin op het laatst moest afhaken. We zitten er best dichtbij. Ik reed beter dan woensdag. Dat is best zuur, want ik had het daar willen laten zien." Met name twee valpartijen in de Simac Ladies Tour hadden haar vorm aangetast.

De vrouwen komen zaterdag weer in actie in de wegwedstrijd op en rond de VAM-berg. De mannen zijn zondag aan de beurt.

Meer uit Sport

Handbalsters overtuigend groepswinnaar op WK na zege op Tsjechië

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK in Denemarken als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde. In het derde groepsduel klopte de ploeg van bondscoach Per Johansson Tsjechië overtuigend met 33-20.

1 uur geleden
Verplichte nekbescherming ijshockeyers op grote toernooien

ZÜRICH (ANP/REUTERS) - De Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) gaat nekbescherming verplicht stellen op grote toernooien, zoals WK's en de Olympische Spelen. Hiertoe is maandag besloten na de tragische dood van ijshockeyer Adam Johnson in Engeland dit najaar. Het is nog niet bekend per wanneer de maatregel wordt ingevoerd.

1 uur geleden
Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

7 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

13 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

14 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden