Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland blijft bij protest tegen opsluiting Turkse dissident

Nederland blijft bij protest tegen opsluiting Turkse dissident

LUXEMBURG (ANP) - Nederland blijft protesteren tegen de opsluiting van een politieke tegenstander van de Turkse regering, ook al heeft Turkije de Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen. Nederland moet nu eenmaal staan voor het oordeel van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, zegt demissionair minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen.

Het Straatsburgse mensenrechtenhof heeft de Turkse regering opgedragen zakenman, filantroop en activist Osman Kavala vrij te laten. Die krijgt rechtszaak na rechtszaak aan zijn broek en zit, zonder veroordeeld te zijn, al jaren in voorarrest. Nederland en negen andere landen maakten daar bezwaar tegen, maar dat viel verkeerd in Ankara.

"Wij mogen uiteraard - wij moeten - ons uitlaten in de geest van wat het hof vindt", zegt Knapen. Dat zit Turkije kennelijk wel hoog, maakt de minister op uit het ontbieden van "bijna een elftal aan ambassadeurs".

Nu Turkije voet bij stuk lijkt te houden, is het aan het mensenrechtenhof om mogelijk verdere stappen te ondernemen.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie bij woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Voor de tweede keer in korte tijd heeft er een explosie plaatsgevonden in de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam. Ook ditmaal ging het explosief af bij een woning, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

51 minuten geleden
Provincie Zuid-Holland maakt ook excuses voor slavernijverleden

DEN HAAG (ANP) - Na Noord-Holland heeft ook de provincie Zuid-Holland excuses gemaakt voor haar rol in het slavernijverleden. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, deed dat tijdens een bewonersbijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag. Daar werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Universiteit Leiden heeft uitgevoerd naar het slavernijverleden in het gewest Holland en het latere Zuid-Holland.

6 uur geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

9 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

10 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

11 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

11 uur geleden