Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC kan in volle Goffert blijven spelen na versterken tribunes

NEC kan in volle Goffert blijven spelen na versterken tribunes

NIJMEGEN (ANP) - NEC kan gebruik blijven maken van stadion De Goffert. Onderzoek heeft uitgewezen dat spelen in een vol stadion veilig en verantwoord is als tribune-onderdelen worden versterkt. Het onderzoek volgde nadat in oktober in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een deel van het vak voor de bezoekende supporters instortte.

Die tribune begaf het op het moment dat de fans van Vitesse met z'n allen dicht bij elkaar op en neer sprongen. Eerder onderzoek maakte duidelijk dat er een fout in de berekening van de wapening van het bewuste tribune-onderdeel zat. Vervolgonderzoek heeft nu duidelijk gemaakt dat veel van de overige tribunedelen dezelfde tekortkomingen hebben. Ook de nok waarmee hogere tribune-elementen rusten op lager gelegen tribune-elementen is niet geschikt als primaire draagconstructie, meldt NEC.

Met het versterken van de tribunes kunnen de problemen worden opgelost. "Het is goed dat we al op zo’n korte termijn weten waar we aan toe zijn. Samen met NEC kunnen we nu de volgende stappen zetten, zodat er weer op een veilige en verantwoorde wijze toeschouwers welkom zijn in het stadion", zegt Bert Velthuis, wethouder sport en accommodaties van de gemeente Nijmegen. De gemeente is eigenaar van het stadion.

Stalen strips

Ingenieursbureau Royal Haskoning, dat het onderzoek uitvoerde, heeft NEC en de gemeente laten weten dat de betreffende tribune-onderdelen moeten worden versterkt met stalen strips. "We zijn blij dat Royal Haskoning niet alleen heeft gerapporteerd met betrekking tot veilig of niet veilig, maar ook meegedacht, gerekend en heeft geadviseerd en getekend, continu in overleg met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen en de gemeente, hoe het stadion weer 100 procent veilig en safe voor publiek toegankelijk kan worden", reageert Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC.

NEC hoopt op 15 januari, de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Heracles Almelo, weer voor volle tribunes te kunnen spelen. Daarbij is de club ook nog afhankelijk van de coronamaatregelen die tegen die tijd gelden. Op dit moment zijn fans bij sportwedstrijden in Nederland niet welkom.

NEC vraagt nu met spoed een omgevingsvergunning aan en als die binnen is, kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. Van Schaik: "De focus ligt op openstelling van het hele stadion op 15 januari. Maar ook als we een deel kunnen openen zijn we al blij. Want onze achterban heeft aangegeven het liefst in De Goffert te spelen. Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid."

Meer uit Voetbal

FC Twente wint door late treffer met 2-1 bij Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor Europees voetbal met 2-1 gewonnen bij sc Heerenveen. Manfred Ugalde bezorgde de nummer 5 van de Eredivisie met een treffer de zege tegen de Friezen die drie plekken lager eindigden. De returnwedstrijd is zondagmiddag in Enschede.

56 minuten geleden
Spaanse voetballer Olmo verlengt tot medio 2027 bij RB Leipzig

LEIPZIG (ANP) - Voetballer Dani Olmo heeft zijn contract bij RB Leipzig verlengd tot medio 2027. De Spaanse international had nog een contract tot 2024 bij de nummer 3 uit de Duitse Bundesliga.

1 uur geleden
Ajax zoekt aanvallende coach die jeugd kans geeft

AMSTERDAM (ANP) - Ajax zoekt een hoofdtrainer die zijn ploeg attractief en aanvallend voetbal laat spelen. Daarnaast moet hij jeugdspelers een kans geven en goede resultaten bij vorige clubs hebben geboekt. Hij moet ook meer ervaring hebben dan John Heitinga, die donderdag te horen kreeg dat hij geen hoofdtrainer blijft.

4 uur geleden
Ajax is op zoek naar een spits en centrale verdediger

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat de komende weken in ieder geval op zoek naar een centrumspits en centrale verdediger. Dat vertelde directeur voetbalzaken Sven Mislintat donderdag zo'n 2 uur nadat hij John Heitinga had laten weten dat hij niet de hoofdtrainer van het eerste elftal blijft.

4 uur geleden
Ruben van Bommel verruilt MVV voor AZ

MAASTRICHT (ANP) - Ruben van Bommel verruilt MVV voor AZ. De 18-jarige zoon van oud-international Mark van Bommel, de trainer van Royal Antwerp FC, heeft bij de club in Alkmaar een contract voor vier jaar getekend.

4 uur geleden
PSG annuleert kampioensfeest vanwege ongeluk reservedoelman Rico

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de kampioensviering van komende zaterdag geannuleerd. Coach Christophe Galtier van de Franse landskampioen zei dat dit is besloten vanwege de ernstige situatie rondom doelman Sergio Rico, die sinds afgelopen zondag op de intensive care ligt na een val van een paard.

5 uur geleden
KNVB onderzoekt incident rond scheidsrechter Kooij

ZEIST (ANP) - De KNVB doet onderzoek naar een incident rond scheidsrechter John Kooij. Na de promotie-degradatiewedstrijd tussen NAC en FC Emmen (1-2) kreeg hij te maken met boze fans van de club uit Breda. Er zou een lege beker naar zijn auto zijn gegooid.

5 uur geleden