Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC kan in volle Goffert blijven spelen na versterken tribunes

NEC kan in volle Goffert blijven spelen na versterken tribunes

NIJMEGEN (ANP) - NEC kan gebruik blijven maken van stadion De Goffert. Onderzoek heeft uitgewezen dat spelen in een vol stadion veilig en verantwoord is als tribune-onderdelen worden versterkt. Het onderzoek volgde nadat in oktober in de thuiswedstrijd tegen Vitesse een deel van het vak voor de bezoekende supporters instortte.

Die tribune begaf het op het moment dat de fans van Vitesse met z'n allen dicht bij elkaar op en neer sprongen. Eerder onderzoek maakte duidelijk dat er een fout in de berekening van de wapening van het bewuste tribune-onderdeel zat. Vervolgonderzoek heeft nu duidelijk gemaakt dat veel van de overige tribunedelen dezelfde tekortkomingen hebben. Ook de nok waarmee hogere tribune-elementen rusten op lager gelegen tribune-elementen is niet geschikt als primaire draagconstructie, meldt NEC.

Met het versterken van de tribunes kunnen de problemen worden opgelost. "Het is goed dat we al op zo’n korte termijn weten waar we aan toe zijn. Samen met NEC kunnen we nu de volgende stappen zetten, zodat er weer op een veilige en verantwoorde wijze toeschouwers welkom zijn in het stadion", zegt Bert Velthuis, wethouder sport en accommodaties van de gemeente Nijmegen. De gemeente is eigenaar van het stadion.

Stalen strips

Ingenieursbureau Royal Haskoning, dat het onderzoek uitvoerde, heeft NEC en de gemeente laten weten dat de betreffende tribune-onderdelen moeten worden versterkt met stalen strips. "We zijn blij dat Royal Haskoning niet alleen heeft gerapporteerd met betrekking tot veilig of niet veilig, maar ook meegedacht, gerekend en heeft geadviseerd en getekend, continu in overleg met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen en de gemeente, hoe het stadion weer 100 procent veilig en safe voor publiek toegankelijk kan worden", reageert Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC.

NEC hoopt op 15 januari, de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Heracles Almelo, weer voor volle tribunes te kunnen spelen. Daarbij is de club ook nog afhankelijk van de coronamaatregelen die tegen die tijd gelden. Op dit moment zijn fans bij sportwedstrijden in Nederland niet welkom.

NEC vraagt nu met spoed een omgevingsvergunning aan en als die binnen is, kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. Van Schaik: "De focus ligt op openstelling van het hele stadion op 15 januari. Maar ook als we een deel kunnen openen zijn we al blij. Want onze achterban heeft aangegeven het liefst in De Goffert te spelen. Dit is een enorme stap naar een einde van deze verschrikkelijke periode van onzekerheid."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Peru vergroot met zege zorgen van Colombia in WK-kwalificatie

BARRANQUILLA (ANP) - Peru heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de tickets van Zuid-Amerika voor het WK voetbal eind dit jaar in Qatar. Bij Colombia won Peru door een doelpunt uit een late counter met 1-0.

9 uur geleden
Bondscoach zaalvoetballers spreekt van gemiste kans

AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Max Tjaden van de zaalvoetballers sprak van een gemiste kans bij de nederlaag van de Nederland tegen Servië (2-3). Oranje greep door de nederlaag naast een ticket voor de kwartfinales van het EK futsal in eigen land. "Als er een dag was dat we ze konden pakken, was dat vandaag", zei de coach bij de NOS. "Dit is niet fijn."

10 uur geleden
Coronaregels overtreden in eerste divisie en bij EK futsal

AMSTERDAM (ANP) - Zowel bij het duel tussen TOP Oss en FC Den Bosch als bij het EK futsal zijn vrijdagavond de nieuwe coronaregels niet helemaal nageleefd. Bij de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie hielden tientallen fans van de thuisploeg geen 1,5 meter afstand.

10 uur geleden
TOP Oss verslaat FC Den Bosch voor 1500 toeschouwers

OSS (ANP) - TOP Oss heeft het thuisduel met FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie winnend afgesloten (2-1). Justin Mathieu en Lion Kaak maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Niels Fleuren passeerde bij een voorsprong van 1-0 zijn eigen doelman van TOP Oss.

11 uur geleden
Tientallen fans TOP Oss negeren regel van 1,5 meter afstand

OSS (ANP) - Niet alle supporters van TOP Oss houden zich tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch aan de regel om 1,5 afstand te houden. Vooral achter een van beide doelen staan tientallen fans van de Crazy Side, de fanatieke supportersschare van de de thuisploeg, naast elkaar.

12 uur geleden
TOP Oss en FC Den Bosch spelen als eerste profclubs voor fans

OSS (ANP) - Voor zo'n 1500 toeschouwers is de wedstrijd tussen TOP Oss en FC Den Bosch om 20.00 uur van start gegaan. Dit is het eerste duel in het betaalde voetbal in ruim twee maanden met fans op de tribune.

13 uur geleden
Juventus bevestigt komt Servische spits Vlahovic

TURIJN (ANP) - Juventus heeft de komst van de Servische spits Dusan Vlahovic bevestigd. De 22-jarige aanvaller komt over van Fiorentina, dat naar verluidt zo'n 75 miljoen euro voor hem ontvangt.

13 uur geleden