Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NEC-directeur Van Schaik schaamt zich na 'hele nare dag'

NEC-directeur Van Schaik schaamt zich na 'hele nare dag'

NIJMEGEN (ANP) - Wilco van Schaik, de algemeen directeur van NEC, schaamt zich voor de gebeurtenissen van zondagmiddag rondom de derby tegen Vitesse. Hij blikte voor de camera van Omroep Gelderland terug op "een hele nare dag".

De derby werd overschaduwd door rellen rondom het stadion en daar kwam nog eens bij dat na het duel een deel van de tribune van het uitvak instortte. Wonderwel vielen er geen gewonden, maar de beelden hebben tot veel discussie en ook angst geleid.

"Ik denk dat er een ramp voorkomen is, omdat er een stalen container onder stond. We mogen van geluk spreken dat er zelfs niemand een schram heeft. De scenario's van wat er had kunnen gebeuren, schieten door je hoofd. Een bizarre situatie", zei Van Schaik tegen de regionale zender.

Scenario's

"Het hele stadion zal aan een onderzoek onderhevig zijn. De ene plek kent een andere belasting dan een andere plek, bijvoorbeeld waar onze eigen harde kern zit. We gaan het hele stadion door laten lichten, veiligheid staat voorop in dit hele proces."

Over een kleine twee weken staat de volgende thuiswedstrijd van NEC op het programma, tegen FC Groningen. Van Schaik: "Wij houden rekening met alle scenario's. Als wij weer gaan voetballen, moet het veilig zijn." Voor de rellen had de directeur van de club uit Nijmegen geen goed woord over. Van Schaik laat doorschemeren dat de Gelderse derby volgens hem voortaan maar beter zonder uitsupporters gespeeld kan worden.

"Dat is vloeken in de kerk, maar eerlijk is eerlijk: wat ik gisteren heb gezien, kan niet. Dit kun je niet tolereren en dit kun je niet van de maatschappij vragen. Supporters voegen wat toe, maar de goede fans moeten helaas onder de kwade fans lijden. Voetbal hoort gespeeld te worden met twee supportersgroepen. Maar als het niet kan, dan kan het niet."

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

23 minuten geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

41 minuten geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

3 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

4 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

4 uur geleden
Grote schade aan appartementencomplex Amsterdam door explosie

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n tien bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam-Zuidoost kunnen voorlopig hun huis niet meer in, na een explosie in het complex. Door de explosie is onder meer de gevel van een woning geslagen. Een woordvoerder van de brandweer spreekt van grote schade.

5 uur geleden
Bioscopen na de staking: schema 2024 nog niet helemaal zeker

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

6 uur geleden