Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Navigatiespecialist TomTom stijgt op licht hoger Damrak

Navigatiespecialist TomTom stijgt op licht hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel TomTom ging woensdag omhoog op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist verkocht afgelopen kwartaal fors meer navigatiesystemen aan automakers en wist het verlies terug te dringen. De Europese aandelenmarkten lieten weinig beweging zien ondanks sterke handelsupdates van grote bedrijven als SAP, LVMH en easyJet. Beleggers keken vooral uit naar de kwartaalcijfers van de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Wells Fargo, die later op de dag naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 710,33 punten onder aanvoering van de chipmachinemaker ASML (plus 1,4 procent). De MidKap klom 0,1 procent tot 1040,25 punten. Parijs won 0,3 procent. De graadmeters in Frankfurt en Londen bleven vrijwel vlak.

TomTom steeg bijna 3 procent. De navigatiespecialist leed afgelopen kwartaal minder verlies, mede dankzij een verlaging van de kosten. Voor heel 2021 houdt het bedrijf vast aan zijn verwachtingen van een groeiende omzet. TomTom verwacht wel dat het merendeel van de omzet pas in de tweede jaarhelft zal worden behaald vanwege het chiptekort in de autosector. Verscheidene autofabrikanten moesten hun productie al gedeeltelijk stilleggen vanwege het chiptekort. Daardoor werden minder auto's dan verwacht gebouwd.

LVMH

In Parijs klom LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) 2,6 procent. De Franse producent van luxegoederen boekte in het eerste kwartaal fors meer omzet. Met name de verkoop van de luxe handtassen van het merk Louis Vuitton en mode van Christian Dior liep goed, dankzij sterke verkopen in Noord-Amerika en Azië. Concurrent Kering, eigenaar van modemerk Gucci, won 1,3 procent.

SAP klom 3 procent in Frankfurt. De Duitse softwaremaker schroefde zijn omzetverwachting op dankzij sterke prestaties van zijn cloud-activiteiten. Het Duitse chemieconcern Covestro verhoogde zijn winstverwachting en kreeg er 1,9 procent bij.

Tesco

In Londen zakte Tesco 3,5 procent. Het grootste supermarktconcern van het Verenigd Koninkrijk zag de omzet in het afgelopen boekjaar sterk stijgen als gevolg van de coronapandemie, maar ook de kosten namen flink toe. EasyJet won 2,6 procent. De Britse budgetvlieger verwacht in de afgelopen zes maanden een verlies te hebben geleden van 690 miljoen tot 730 miljoen pond als gevolg van de coronacrisis. Vanaf eind mei hoopt easyJet wel weer meer te kunnen vliegen.

De euro was 1,1965 dollar waard, tegenover 1,1895 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 60,93 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 64,40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

2 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

3 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

3 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

6 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

8 uur geleden
Amerikaanse arbeidsmarkt groeit harder

WASHINGTON (ANP) - De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in mei toegenomen vergeleken met een maand eerder. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen er vorige maand 339.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in de grootste economie ter wereld. In april waren dat er nog een herziene 294.000.

9 uur geleden