Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Navigatiedienstverlener TomTom verhoogt omzet

Navigatiedienstverlener TomTom verhoogt omzet

AMSTERDAM (ANP) - Navigatiedienstverlener TomTom heeft in heel 2022 een hogere omzet geboekt. Daarbij profiteerde het Nederlandse bedrijf onder meer van de gestegen autoproductie. Daardoor nam ook de vraag toe naar de kaarten en navigatiediensten die het bedrijf levert aan autofabrikanten zoals Volkswagen, Renault, Hyundai en Peugeot.

De omzet steeg vorig jaar met 6 procent naar meer dan 536 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. Bij de tak Location Technology, waar zakelijke dienstverlening en de navigatieproducten voor de auto-industrie onder vallen, klom de omzet met 11 procent naar ruim 436 miljoen euro. Bij de kleinere consumentendivisie, die onder meer navigatiekastjes maakt, zakten de inkomsten juist met 11 procent tot 100 miljoen euro.

TomTom leed wel een nettoverlies van bijna 103 miljoen euro, tegen een min van bijna 95 miljoen euro een jaar eerder. Dat heeft onder meer te maken met reorganisatiekosten. TomTom kondigde in juni vorig jaar aan honderden banen te schrappen bij het onderdeel dat kaarten maakt omdat veel meer geautomatiseerd wordt gedaan.

Het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam verwacht dat de omzet dit jaar verder zal groeien, gestuwd door de automotive-activiteiten. Bij de consumententak wordt een verdere daling voorzien. In een toelichting zei topman Harold Goddijn tevreden te zijn met de vooruitgang die het bedrijf over 2022 heeft geboekt.

Meer uit Financieel

Onderhoud Zwanenburgbaan Schiphol loopt paar weken uit

SCHIPHOL (ANP) - Het groot onderhoud aan de start- en landingsbaan Zwanenburgbaan op Schiphol duurt enkele weken langer vanwege het slechte weer in de afgelopen weken, meldt de luchthaven.

53 minuten geleden
First Citizens Bank schiet omhoog op Wall Street na overname SVB

NEW YORK (ANP) - First Citizens Bank was maandag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York met een koerswinst van 45 procent. De bank uit de staat North Carolina neemt alle banktegoeden en leningen van Silicon Valley Bank (SVB) over. Ook gaan de zeventien filialen van SVB weer open als First Citizens-kantoren. De Amerikaanse autoriteiten grepen eerder al in bij SVB nadat klanten massaal hun tegoeden opeisten.

57 minuten geleden
Wereldbank: verloren decennium in de maak voor wereldeconomie

WASHINGTON (ANP) - Bijna alle wereldwijde economische krachten die de afgelopen drie decennia voor vooruitgang en welvaart hebben gezorgd, vervagen. "Een zorgwekkende trend. Er zou een verloren decennium in de maak kunnen zijn voor de wereldeconomie", staat in een rapport van de Wereldbank.

1 uur geleden
EU-landen stemmen in met deal over uitbannen brandstofauto

BRUSSEL (ANP/RTR) - Het verbieden van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's door de Europese Unie vanaf 2035 kan doorgaan. De EU-landen, ook het tegensputterende Duitsland, hebben maandag ingestemd met die belangrijke klimaatmaatregel.

2 uur geleden
Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

3 uur geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

4 uur geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

4 uur geleden