Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Natuurouders werken samen aan meer natuureducatie op Tholen

Natuurouders werken samen aan meer natuureducatie op Tholen

THOLEN – 24 Natuurouders op Tholen ontvingen afgelopen week uit handen van wethouder Peter Hoek een certificaat als bewijs van succesvolle deelname aan de IVN Natuuroudercursus. De afgelopen weken kregen ze bijscholing over de wondere wereld van de bij. Ze verdiepten zich in lesmateriaal van Nederland Zoemt. Natuurouders zijn ouders en grootouders die de juffen en meesters van Tholen helpen om meer natuurlessen buiten te organiseren.

Op Tholen ligt geen volwaardig natuureducatiecentrum. Ouders maken zich daarom zorgen over de aandacht voor natuureducatie op Tholen. Op initiatief van ouders Renée Bijl en Digna van Poortvliet zijn Natuurouders nu verenigd in een werkgroep, met ondersteuning van IVN Natuureducatie. Ze hebben een plan geschreven met als ambitie om voor alle scholen op Tholen meer natuureducatie te realiseren. Het initiatief van de ouders wordt ondersteund door Gemeente Tholen, de basisscholen op Tholen en IVN Natuureducatie. De compleet volgeboekte cursus laat zien dat ouders natuuronderwijs en buiten leren belangrijk vinden en de school willen helpen om dit te organiseren. Op meer dan de helft van de basisscholen van Tholen zijn nu natuurouders actief.

(Groot)ouders of basisscholen op Tholen die willen aansluiten bij de nieuwe werkgroep kunnen zich melden via [email protected] o.v.v. Natuurouders Tholen.

Meer uit Tholen

Overleden vrouw Sint-Annaland is niet door misdrijf om het leven gekomen

SINT-ANNALAND - De overleden vrouw die vorige week werd gevonden in Sint-Annaland is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

1 uur geleden
SGP, CU en VVD continueren samenwerking binnen Thoolse coalitie

THOLEN - De fracties van de SGP, CU en VVD zetten hun samenwerking binnen de Thoolse coalitie voort. De VVD-fractie draagt Hilde Moerland voor als nieuwe wethouder. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 14 maart aanstaande wordt zij geïnstalleerd.  

7 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

1 dag geleden
Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 dag geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

2 dagen geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

2 dagen geleden