Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

SEROOSKERKE - In het weekend van 18-20 juni 2021 zijn de nationale archeologiedagen. Ook in Serooskerke kunt u een kijkje komen nemen.

De komende jaren werkt de gemeente Veere onder andere in Serooskerke aan de vernieuwing van maatschappelijke voorzieningen. Zo zijn in Serooskerke-Oost de voorbereidingen aan de gang voor de bouw voor de nieuwe basisschool, gymzaal, fitness, zorgwoningen en reguliere woningen. Hier voert de gemeente nu archeologisch onderzoek uit. Tijdens de archeologie dagen bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden.De opgraving is bedoeld als zoekactie naar bewoningsresten uit de ijzertijd, resten die terug gaan tot ongeveer 300 – 200 voor Christus.

Programma
Op vrijdag 18 juni en 19 juni organiseren de gemeente Veere, de Walcherse Archeologische Dienst en onderzoeksbureau ADC ArcheoProjecten een open dag voor het publiek. Tijdens deze dagen kunt u kennis maken met een opgraving en de archeologie van Walcheren. Op het programma staan de volgende onderdelen: tijdens een rondgang krijgt u uitleg over wat de archeologen tijdens een opgraving zoeken en vinden. U krijgt toelichting over de methoden en –technieken. In de wanden van de opgravingsput is de opbouw van de bodem goed te zien. Aan de hand hiervan vertellen de archeologen hoe het landschap in Zeeland is ontstaan.U krijgt de verschillende vondsten te zien die bij de opgraving zijn gevonden. Ter vergelijking kunt u ook vondsten zien uit andere perioden, zoals de Romeinse tijd of de middeleeuwen.

Unesco Geopark de Scheldedelta
Op vrijdag 18 juni kent de open dag twee extra aanwezigen:Jurgen van der Klooster van PAN (Portable Antiquities Netherlands) is specialist en weet veel van verschillende soorten vondsten. Misschien heeft u in uw tuin een leuk en mogelijk heel oud object gevonden. Een vondst, waarvan u al lang afvraagt wat het is. Neem dan vooral uw vondst mee. En wie weet heeft Jurgen antwoord op uw vraag (op zaterdag 19 juni is Jurgen er niet, maar neemt u gerust uw vondst mee. Wellicht weten de aanwezige archeologen ook iets te zeggen over de vondst.) Walter Jonkers van de Provincie Zeeland zal aanwezig zijn en geeft uitleg over het Unesco Geopark de Scheldedelta, een groot internationaal project om onze regio nog meer in de spotlights te zetten.

Aanmelden
We vragen u wel om zich aan te melden. We moeten rekening houden met de coronamaatregelen. Daarom leiden we steeds kleine groepjes rond en moeten bezoekers zich vooraf aanmelden. U kunt zich aanmelden bij Bernard Meijlink: [email protected]. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Tussen 9.00 en 16.00uur starten we elk uur in een aantal groepjes een rondleiding. Geeft u daarom bij uw aanmelding enkele voorkeuren op van tijden, waarop u langs wilt komen. Dan krijgt u antwoord wanneer u welkom bent.Tijdens uw bezoek vragen we u om steeds 1,5 meter van elkaar afstand te houden en de overige coronamaatregelen in acht te nemen. De opgraving vindt plaats aan de oostkant van Serooskerke tussen de Kadetweg en de Bisschopstraat. De toegang tot het terrein is aan het uiteinde van de Poortstraat.


Meer uit Middelburg

Bouw zes levensloopbestendige woningen Meliskerke van start

MELISKERKE Vorige week is de bouw gestart van zes levensloopbestendige woningen aan de Pauwhoekstraat in Meliskerke. Als alles volgens planning verloopt is de bouw in september 2024 gereed.

3 uur geleden
Leerlingen Herman Faukeliusschool uit Middelburg winnen STEAM Cup challenge met app tegen pesten

MIDDELBURG - Leerlingen van de Herman Faukeliusschool uit Middelburg hebben vorige week de eerste prijs gewonnen van de landelijke finale van de GoIT STEAM CUP challenge. Ze wonnen met het ontwerp van een app tegen pesten. Leuk detail: ze wonnen deze prijs notabene op de landelijke dag tegen pesten.

3 uur geleden
Middelburg Boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei 2024 is wordt Middelburg Boekenstad weer georganiseerd: de grootste en gezelligste boekenmarkt van Zuidwest-Nederland. Het is alweer de 24e editie.

11 uur geleden
Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

1 dag geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

1 dag geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

2 dagen geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

2 dagen geleden