Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

SEROOSKERKE - In het weekend van 18-20 juni 2021 zijn de nationale archeologiedagen. Ook in Serooskerke kunt u een kijkje komen nemen.

De komende jaren werkt de gemeente Veere onder andere in Serooskerke aan de vernieuwing van maatschappelijke voorzieningen. Zo zijn in Serooskerke-Oost de voorbereidingen aan de gang voor de bouw voor de nieuwe basisschool, gymzaal, fitness, zorgwoningen en reguliere woningen. Hier voert de gemeente nu archeologisch onderzoek uit. Tijdens de archeologie dagen bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden.De opgraving is bedoeld als zoekactie naar bewoningsresten uit de ijzertijd, resten die terug gaan tot ongeveer 300 – 200 voor Christus.

Programma
Op vrijdag 18 juni en 19 juni organiseren de gemeente Veere, de Walcherse Archeologische Dienst en onderzoeksbureau ADC ArcheoProjecten een open dag voor het publiek. Tijdens deze dagen kunt u kennis maken met een opgraving en de archeologie van Walcheren. Op het programma staan de volgende onderdelen: tijdens een rondgang krijgt u uitleg over wat de archeologen tijdens een opgraving zoeken en vinden. U krijgt toelichting over de methoden en –technieken. In de wanden van de opgravingsput is de opbouw van de bodem goed te zien. Aan de hand hiervan vertellen de archeologen hoe het landschap in Zeeland is ontstaan.U krijgt de verschillende vondsten te zien die bij de opgraving zijn gevonden. Ter vergelijking kunt u ook vondsten zien uit andere perioden, zoals de Romeinse tijd of de middeleeuwen.

Unesco Geopark de Scheldedelta
Op vrijdag 18 juni kent de open dag twee extra aanwezigen:Jurgen van der Klooster van PAN (Portable Antiquities Netherlands) is specialist en weet veel van verschillende soorten vondsten. Misschien heeft u in uw tuin een leuk en mogelijk heel oud object gevonden. Een vondst, waarvan u al lang afvraagt wat het is. Neem dan vooral uw vondst mee. En wie weet heeft Jurgen antwoord op uw vraag (op zaterdag 19 juni is Jurgen er niet, maar neemt u gerust uw vondst mee. Wellicht weten de aanwezige archeologen ook iets te zeggen over de vondst.) Walter Jonkers van de Provincie Zeeland zal aanwezig zijn en geeft uitleg over het Unesco Geopark de Scheldedelta, een groot internationaal project om onze regio nog meer in de spotlights te zetten.

Aanmelden
We vragen u wel om zich aan te melden. We moeten rekening houden met de coronamaatregelen. Daarom leiden we steeds kleine groepjes rond en moeten bezoekers zich vooraf aanmelden. U kunt zich aanmelden bij Bernard Meijlink: [email protected] Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Tussen 9.00 en 16.00uur starten we elk uur in een aantal groepjes een rondleiding. Geeft u daarom bij uw aanmelding enkele voorkeuren op van tijden, waarop u langs wilt komen. Dan krijgt u antwoord wanneer u welkom bent.Tijdens uw bezoek vragen we u om steeds 1,5 meter van elkaar afstand te houden en de overige coronamaatregelen in acht te nemen. De opgraving vindt plaats aan de oostkant van Serooskerke tussen de Kadetweg en de Bisschopstraat. De toegang tot het terrein is aan het uiteinde van de Poortstraat.


Meer uit Middelburg

Rick Eckhardt Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022

MIDDELBURG - Rick Eckhardt, van de afdeling Gapinge, behaalde gisteren de dubbel tijdens het Zeeuws Kampioenschap ringrijden op het Molenwater in Middelburg. Hij mag zich de Zeeuws Kampioen Ringrijden 2022 noemen.

6 minuten geleden
Persoon wordt onwel op strand Domburg

DOMBURG - Donderdagmiddag zijn strandwachten in samenwerking met ambulancemedewerkers en de KNRM ingezet voor een onwelwording op het strand in Domburg. Een badgast bleek dringend medische hulp nodig te hebben waarop de strandwachten samen met de ambulance en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM Westkapelle ter plaatse zijn gegaan. 

48 minuten geleden
Persoon gewond bij botsing Prelaatweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Eén persoon is vanavond gewond geraakt bij een botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke. Twee auto’s en een aanhangwagen raakten beschadigd.

55 minuten geleden
Laatste concert zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere

VEERE - Op woensdag 24 augustus wordt het laatste concert in de zomerserie Consort of Voices in de Kleine Kerk Veere gegeven. Dit concert staat in het teken van ‘Love songs’ van Henry Purcell (1659-1695) gezongen door countertenor Gerben van der Werf. Henry Purcell wordt door velen als Engelands grootste componist gezien. Ondanks zijn korte leven - hij werd slechts 36 jaar - schreef hij een indrukwekkend oeuvre, zowel kwantitatief als kwalitatief gezien. Zijn liederen zijn nog altijd geliefd.Op het programma staat onder andere:Strike the viol (Z.232) | If music be the food of love (Z.379) | Here the deities approve (Z.339) | One charming night (Z.629) | I lov’d fair Celia (Z.381) | Sefauchi’s Farewell (Z.656) | Sweeter than roses (Z.585) | Here, let my life (Z.544) en instrumentale muziek van tijdgenoten van Purcell, zoals Blow, Carr, Croft en Matteis.De samenstelling van Consort of Voices voor dit concert is als volgt:- Gerben van der Werf, countertenor- Marco Ketels, blokfluit- Liesje van Massenhove, blokfluit- Annelies Poortvliet, viola da gamba- Nelleke Boosman, theorbe- André Poortvliet, klavecimbelDit concert vindt plaats in de Kleine Kerk van Veere. Meer informatie op de website van de Grote Kerk Veere.

23 uur geleden
Bestelbus in greppel na botsing bij Middelburg

MIDDELBURG - Bij een frontale botsing op de Schietbaan in Middelburg is woensdagmiddag een bestelbus in een greppel beland. Er raakte niemand gewond.

23 uur geleden
Benefietconcert Luc Ponet voor Stichting De Rijckere-orgel 1776

MIDDELBURG - Zaterdagavond 20 augustus 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Luc Ponet uit Tongeren (B). Hij bespeelt het Duyschot/Mu¨ller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Inbreng van een selectie van de actieve deelnemers aan de masterclass die Luc Ponet die dag in Middelburg verzorgt zal zijn programma completeren. Het thema van deze masterclass is “17e en 18e-eeuwse orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden en het Prinsbisdom Luik”. Op het programma staat muziek van o.a. Peeter Cornet, Abraham van den Kerckhoven, Peter Philips, John Bull, Lambert Chaumont en Jacobus La Fosse.

1 dag geleden
Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

1 dag geleden