Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

Nationale Archeologiedagen in Serooskerke

SEROOSKERKE - In het weekend van 18-20 juni 2021 zijn de nationale archeologiedagen. Ook in Serooskerke kunt u een kijkje komen nemen.

De komende jaren werkt de gemeente Veere onder andere in Serooskerke aan de vernieuwing van maatschappelijke voorzieningen. Zo zijn in Serooskerke-Oost de voorbereidingen aan de gang voor de bouw voor de nieuwe basisschool, gymzaal, fitness, zorgwoningen en reguliere woningen. Hier voert de gemeente nu archeologisch onderzoek uit. Tijdens de archeologie dagen bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de werkzaamheden.De opgraving is bedoeld als zoekactie naar bewoningsresten uit de ijzertijd, resten die terug gaan tot ongeveer 300 – 200 voor Christus.

Programma
Op vrijdag 18 juni en 19 juni organiseren de gemeente Veere, de Walcherse Archeologische Dienst en onderzoeksbureau ADC ArcheoProjecten een open dag voor het publiek. Tijdens deze dagen kunt u kennis maken met een opgraving en de archeologie van Walcheren. Op het programma staan de volgende onderdelen: tijdens een rondgang krijgt u uitleg over wat de archeologen tijdens een opgraving zoeken en vinden. U krijgt toelichting over de methoden en –technieken. In de wanden van de opgravingsput is de opbouw van de bodem goed te zien. Aan de hand hiervan vertellen de archeologen hoe het landschap in Zeeland is ontstaan.U krijgt de verschillende vondsten te zien die bij de opgraving zijn gevonden. Ter vergelijking kunt u ook vondsten zien uit andere perioden, zoals de Romeinse tijd of de middeleeuwen.

Unesco Geopark de Scheldedelta
Op vrijdag 18 juni kent de open dag twee extra aanwezigen:Jurgen van der Klooster van PAN (Portable Antiquities Netherlands) is specialist en weet veel van verschillende soorten vondsten. Misschien heeft u in uw tuin een leuk en mogelijk heel oud object gevonden. Een vondst, waarvan u al lang afvraagt wat het is. Neem dan vooral uw vondst mee. En wie weet heeft Jurgen antwoord op uw vraag (op zaterdag 19 juni is Jurgen er niet, maar neemt u gerust uw vondst mee. Wellicht weten de aanwezige archeologen ook iets te zeggen over de vondst.) Walter Jonkers van de Provincie Zeeland zal aanwezig zijn en geeft uitleg over het Unesco Geopark de Scheldedelta, een groot internationaal project om onze regio nog meer in de spotlights te zetten.

Aanmelden
We vragen u wel om zich aan te melden. We moeten rekening houden met de coronamaatregelen. Daarom leiden we steeds kleine groepjes rond en moeten bezoekers zich vooraf aanmelden. U kunt zich aanmelden bij Bernard Meijlink: [email protected]. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Tussen 9.00 en 16.00uur starten we elk uur in een aantal groepjes een rondleiding. Geeft u daarom bij uw aanmelding enkele voorkeuren op van tijden, waarop u langs wilt komen. Dan krijgt u antwoord wanneer u welkom bent.Tijdens uw bezoek vragen we u om steeds 1,5 meter van elkaar afstand te houden en de overige coronamaatregelen in acht te nemen. De opgraving vindt plaats aan de oostkant van Serooskerke tussen de Kadetweg en de Bisschopstraat. De toegang tot het terrein is aan het uiteinde van de Poortstraat.


Meer uit Middelburg

Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

13 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

16 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

2 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

5 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 week geleden