Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Drie dagen lang worden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Ook Erfgoed Zeeland doet weer mee en heeft een leuk programma klaarliggen. Kom op vrijdag 17 juni en op zaterdag 18 juni kennismaken met de Zeeuwse archeologie!

Op ontdekking naar verdronken Tolsende: Het verdronken dorp Tolsende bevindt zich in de huidige Oosterschelde bij Kruiningen en is overspoeld tijdens de Sint Felix-stormvloed, op 5 november 1530. Onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland gaan deelnemers op vrijdag 17 juni op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween. De excursie is beschikbaar voor maximaal 50 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden voor dit onderdeel is verplicht en kan via de website van Erfgoed Zeeland: www.erfgoedzeeland.nl/nad-2022.

Op zaterdag 18 juni beleef je verschillende facetten van archeologie! Erfgoed Zeeland is die dag geopend van 10.00-16.00 uur.

Bezoek de Archeomarkt

Maak op de Archeomarkt kennis met Aaike Jordans; hij vertelt over het leven van de mensen in het stenen tijdperk en laat zien hoe jij vuur kunt maken. Kom het spel ‘Raad het continent’ spelen bij de stand van het University College Roosevelt uit Middelburg. Neem jouw vondst mee naar de stand van het Zeeuws Genootschap (KZGW) en laat het determineren, wie weet schuilt er een hele geschiedenis achter! Je kunt ook zelf aan de slag met een metaaldetector en verborgen bodemvondsten ontdekken. Of kom losse scherven omtoveren tot een mooie pot of schaal!

Wandel door de Zeeuwse geschiedenis

Wat hebben een Romeins Nehalennia-altaar, een zestiende-eeuwse wambuis, een paleolithische schrabber, een middeleeuwse bril, een ijzertijd pot en een 400 jaar oude klomp gemeen? Je hoort er van alles over tijdens de rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot! Ga op zaterdag 18 juni mee op een wandeling door de Zeeuwse geschiedenis en ontdek archeologische schatten uit heel Zeeland. De rondleiding wordt op meerdere tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. Aanmelden voor dit onderdeel is verplicht en kan via de website van Erfgoed Zeeland: www.erfgoedzeeland.nl/nad-2022.

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Dit jaar vallen de dagen op 17, 18 en 19 juni. Kijk op archeologiedagen.nl

Meer uit Vlissingen

Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

17 uur geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

21 uur geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

1 dag geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

1 dag geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

1 dag geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

2 dagen geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

2 dagen geleden