Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

Nationale Archeologiedagen bij Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de Nationale Archeologiedagen plaats. Drie dagen lang worden er verschillende activiteiten georganiseerd door heel Nederland. Ook Erfgoed Zeeland doet weer mee en heeft een leuk programma klaarliggen. Kom op vrijdag 17 juni en op zaterdag 18 juni kennismaken met de Zeeuwse archeologie!

Op ontdekking naar verdronken Tolsende: Het verdronken dorp Tolsende bevindt zich in de huidige Oosterschelde bij Kruiningen en is overspoeld tijdens de Sint Felix-stormvloed, op 5 november 1530. Onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland gaan deelnemers op vrijdag 17 juni op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween. De excursie is beschikbaar voor maximaal 50 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden voor dit onderdeel is verplicht en kan via de website van Erfgoed Zeeland: www.erfgoedzeeland.nl/nad-2022.

Op zaterdag 18 juni beleef je verschillende facetten van archeologie! Erfgoed Zeeland is die dag geopend van 10.00-16.00 uur.

Bezoek de Archeomarkt

Maak op de Archeomarkt kennis met Aaike Jordans; hij vertelt over het leven van de mensen in het stenen tijdperk en laat zien hoe jij vuur kunt maken. Kom het spel ‘Raad het continent’ spelen bij de stand van het University College Roosevelt uit Middelburg. Neem jouw vondst mee naar de stand van het Zeeuws Genootschap (KZGW) en laat het determineren, wie weet schuilt er een hele geschiedenis achter! Je kunt ook zelf aan de slag met een metaaldetector en verborgen bodemvondsten ontdekken. Of kom losse scherven omtoveren tot een mooie pot of schaal!

Wandel door de Zeeuwse geschiedenis

Wat hebben een Romeins Nehalennia-altaar, een zestiende-eeuwse wambuis, een paleolithische schrabber, een middeleeuwse bril, een ijzertijd pot en een 400 jaar oude klomp gemeen? Je hoort er van alles over tijdens de rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot! Ga op zaterdag 18 juni mee op een wandeling door de Zeeuwse geschiedenis en ontdek archeologische schatten uit heel Zeeland. De rondleiding wordt op meerdere tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. Aanmelden voor dit onderdeel is verplicht en kan via de website van Erfgoed Zeeland: www.erfgoedzeeland.nl/nad-2022.

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Dit jaar vallen de dagen op 17, 18 en 19 juni. Kijk op archeologiedagen.nl

Meer uit Vlissingen

‘We willen gehandicaptensport in heel Zeeland toegankelijker maken’

VLISSINGEN - Omdat Inge Caljouw zich haar leven lang inzette voor gezond leven, bewegen en sporten, richtten familie en vrienden ter nagedachtenis aan haar het Inge Sportfonds op. “We willen gehandicaptensport in heel Zeeland toegankelijker maken”, legt voorzitter Matthijs Mol uit. “Bijvoorbeeld door evenementen, toernooien en open dagen waaraan ook sporters met een beperking kunnen meedoen te sponsoren.”

1 uur geleden
Opvang maximaal 1100 asielzoekers op cruiseschip in Vlissingen is nabij

VLISSINGEN - Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders wil meewerken aan het zes maanden lang opvangen van maximaal 1100 asielzoekers op een cruiseschip in de buitenhaven in Vlissingen. Het college is bevoegd om dit besluit te nemen. Tijdens de raadsvergadering donderdag kunnen gemeenteraadsleden hun wensen en bedenkingen over dit plan kenbaar maken. Hierna nemen b&w, op dinsdag 12 juli, een definitief besluit. 

17 uur geleden
Vrouw in scootmobiel met spoed naar ziekenhuis na botsing

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanochtend een vrouw gewond geraakt toen ze door een auto werd aangereden terwijl ze in haar scootmobiel reed.

21 uur geleden
Eerste Inge Caljouw Memorial gehouden in Goes

VLISSINGEN - In sportcentrum Omnium in Goes, waar Inge Caljouw zelf rolstoelhockeyede, vond donderdag, in het bijzijn van haar ouders, de eerste activiteit van het Inge Sportfonds plaats; de Inge Memorial. Die is mede georganiseerd door Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB), waarvan Inge jaren secretaris was. “Inge was een fantastisch mens en heeft veel betekend voor de SGB”, vertelt Michiel Ruiter van de SGB. 

22 uur geleden
VSV bestaat honderd jaar

VLISSINGEN - De Vlissingse Schoolvereniging heeft op bescheiden wijze het honderdjarig bestaan van de school gevierd met de onthulling van een beeldje op het schoolplein aan de Govert Flincklaan. Het beeld is gemaakt door kunstenares Frieda van Overbeeke.

1 dag geleden
Vlissingse Haringparty brengt flink bedrag op

VLISSINGEN - Donderdag 30 juni is er bij de Vlissingse Haringparty in de loods van de Stichting Behoud Hoogaars een flink bedrag ingezameld voor verschillende goede doelen. Stichting Concerten Vlissingen, Stichting Behoud Hoogaars en Stichting de Watergeuzen ontvingen in totaal 5.500 euro.

1 dag geleden
‘De underdog zijn. Het rafelige hier. En de rauwheid’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden