Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.

"Ik begin hier een mooi nieuw hoofdstuk van mijn leven", verklaarde de 63-jarige Naterop vrijdagmiddag in de raadszaal van het Kapelse gemeentehuis. Hij kreeg de ambtsketen omgehangen in het bijzijn van onder meer zijn vrouw, dochter en schoonzoon en verschillende Zeeuwse burgemeesters. "Zeeland is relatief onbekend terrein voor mijn vrouw en mij, maar het voelde hier meteen als een warm bad." Enkele Zeeuwse burgemeesters kent Naterop al door zijn jarenlange werk in West-Brabant, onder meer als gemeentesecretaris van de gemeente Halderberge. Ook met het burgemeesterschap heeft hij ervaring. Zo was de CDA'er tien jaar eerste burger van de voormalige gemeente Aalburg. 

Burgerparticipatie

Naterop noemt Kapelle een ondernemende gemeente met lef, doordat ze bijvoorbeeld miljoenen durft te investeren in een nieuw sportcentrum. "Kapelle heeft ook een mooie strategische visie, waar sommige andere gemeenten van deze omvang het lastig vinden om zo'n plan op te stellen." De waarnemer gaat graag aan de slag met de uitvoering hiervan, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van het toerisme en de recreatie in voornamelijk Wemeldinge. "Ook de burgerparticipatie pak ik graag op. Er is veel sociale cohesie in Kapelle en die gemeenschapszin is belangrijk om inwoners meer te betrekken bij de overheid."

Verve

Hoe lang hij aanblijft, bepaalt Naterop niet zelf, zei hij. De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, overlegt aan het einde van dit jaar met de Kapelse fractievoorzitters om te bepalen of de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester weer opengesteld wordt. "Ik committeer me aan Kapelle als waarnemer, ook voor de langere termijn", aldus Naterop. "Vanwege mijn leeftijd wil ik geen kroonbenoemde burgemeester meer worden. Maar ik wil met verve waarnemen." Binnen en buiten het gemeentehuis, benadrukte hij. "De inwoners staan centraal. Wat kan de gemeente voor hen betekenen? Ik wil vaak in gesprek gaan met inwoners en ondernemers, maar ook met de mensen hier in het gemeentehuis. Ik heb er ontzettend veel zin in." 

Meer uit Reimerswaal

Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

12 uur geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

16 uur geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

1 dag geleden
Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

2 dagen geleden
Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

3 dagen geleden
Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

4 dagen geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

4 dagen geleden