Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Napoli-trainer Spalletti: spel van Ajax lijkt veel op ons

Napoli-trainer Spalletti: spel van Ajax lijkt veel op ons

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Luciano Spalletti van Napoli denkt dat zijn elftal dinsdag in de Champions League tegen Ajax een zware avond tegemoet gaat. "Trainer Alfred Schreuder doet goed werk dit seizoen. Hun spel lijkt op dat van ons. Ook Ajax speelt vlot combinatiespel over de grond en ze zijn ook in staat over te schakelen op een andere strijdwijze", zei hij maandag in de Johan Cruijff ArenA.

Spalletti vindt het lastig om het Ajax van dit seizoen te vergelijken met voorgaande jaren. "Toen hoefden we niet tegen ze te spelen. Ik heb me verdiept in het huidige Ajax", aldus de 63-jarige coach, die dit seizoen nog ongeslagen is met Napoli. De club is met 20 punten uit acht duels koploper in de Serie A. In de Champions League won Napoli ruim van Liverpool (4-1) en Rangers FC (0-3).

Napoli gaat dinsdag niet voor een gelijkspel, maakte Spalletti duidelijk. "Ook hier willen we winnen. Met die gedachte moet je aan elke wedstrijd beginnen, vind ik. Elke Champions League-wedstrijd is toch een soort cadeautje om te mogen spelen", zei de coach, die onder de indruk is van de Johan Cruijff ArenA. "Dit is historische grond. Het is fantastisch hier te mogen spelen."

Spalletti vindt niet dat een van beide teams als favoriet aan de wedstrijd begint. "We zullen heel goed moeten zijn om hier een resultaat te behalen. Ajax is een ploeg met technisch begaafde spelers die modern voetbal speelt. Ajax heeft ook wat meer ervaring dan wij in de Champions League."

Meer uit Voetbal

Borussia Dortmund met Maatsen en zonder Malen tegen Atlético

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund start met Ian Maatsen in de basis in de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. De Spaanse ploeg verdedigt om 21.00 uur in Dortmund een 2-1-voorsprong uit de eerste wedstrijd.

47 minuten geleden
FC Barcelona verdedigt met De Jong voorsprong tegen PSG

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona begint de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League met Frenkie de Jong in de basis. De Oranje-international vormt samen met Ilkay Gündogan en Pedri het middenveld.

55 minuten geleden
Licentiecommissie verwacht in enkele dagen nieuws over Vitesse

ZEIST (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te kunnen treden over haar besluitvorming over Vitesse. Dat meldde de woordvoerder van de onafhankelijke commissies van de voetbalbond.

3 uur geleden
Tennisster Rus overtuigend naar tweede ronde in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van Rouen. De 33-jarige Nederlandse stond tegen de Amerikaanse Robin Montgomery slechts vier games af: 6-3 6-1. De partij duurde iets langer dan anderhalf uur.

4 uur geleden
Manchester City-coach Guardiola denkt nog niet aan tweede 'treble'

MANCHESTER (ANP/RTR) - Pep Guardiola, de coach van Manchester City, wil nog niet denken aan het winnen van de 'treble': de landstitel, de beker en de Champions League. Zijn team, dat sinds dit weekend bovenaan staat in de Premier League, zou nog ver verwijderd zijn van dat soort "hypothetische dromen" en moet woensdag eerst Real Madrid zien te verslaan in de kwartfinale van het Europese toernooi.

5 uur geleden
Bayern wil seizoen redden in Champions League na mislopen titel

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München wil na het mislopen van de Duitse titel het seizoen redden in de Champions League. Volgens de Britse spits Harry Kane is dat noodzakelijk na het mislopen van de landstitel. "We hebben thuis een grote kans en we willen ons seizoen in leven houden."

6 uur geleden
Felipe Anderson verlaat Lazio en keert terug naar Brazilië

ROME (ANP) - De Braziliaanse voetballer Felipe Anderson verlaat Lazio aan het einde van dit seizoen. Hij keert terug naar zijn geboorteland, waar hij gaat spelen voor Palmeiras.

6 uur geleden