Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Namen van 69 gestorven soldaten krijgen plek op muur op Uncle Beach

Namen van 69 gestorven soldaten krijgen plek op muur op Uncle Beach

VLISSINGEN - De Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen onthult vrijdag de zogenaamde Roll of Honour.

69 namen van vaak jonge mannen, die zijn gestorven tijdens de driedaagse strijd in Vlissingen in de Tweede Wereldoorlog, krijgen een permanente plek op de muur van het bastion bij Uncle Beach.

Welkom

Bij de ceremonie van vrijdag zijn onder anderen buitenlandse gasten, Zeeuwse oud-militairen, burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen en het bestuur van de stichting aanwezig.

Belangstellenden zijn van harte welkom op herdenkingsgebied Uncle Beach.

Volksliederen

Het Scheldeloodsenkoor opent de ceremonie om 16.00 uur. Daarna worden de namen op bijzondere wijze onthuld en kransen gelegd door vertegenwoordigers uit Nederland, Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Koninklijke Harmonie Ons Genoegen speelt aan het einde de volksliederen van de betrokken landen. 

Meer uit Vlissingen

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 uur geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

5 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

9 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden