Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtwerk voor opvang vluchtelingen op camping Yerseke

Nachtwerk voor opvang vluchtelingen op camping Yerseke

YERSEKE - In plaats van bedenken wat ze met hun in november gekochte camping Zon en Zee in Yerseke gaan doen, vangen eigenaren Stephan van der Linden en Chris Sinke er nu halsoverkop vluchtelingen uit Oekraïne op. Sinds twee weken zetten ze alles op alles om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen een veilig onderkomen te kunnen bieden. “Dit kwam op mijn pad”, vertelt Sinke, “en we hebben geen seconde getwijfeld. We wilden onze medemens helpen.”Via via hoorde Sinke dat een dominee in een kerk in Moldavië, dat grenst aan Oekraïne, vluchtelingen opving en dat de kerk vol raakte. Sinke verzamelde meteen mensen om zich heen en donderdag maakten ze een plan. Eerst waren ze in de veronderstelling dat het nog twee weken zou duren voordat de eerste mensen zouden arriveren op de camping, maar vrijdag bleek dat de volgende ochtend te zijn. De eerste mensen zijn opgevangen in een leegstaand huis in de Torenstraat. “Na een oproep konden we dat huis in een mum van tijd helemaal inrichten.”

De vele hulp die Van der Linden en Sinke krijgen aangeboden overweldigt hen. Voor de ritten naar Moldavië hoeven ze alleen de benzine zelf te betalen. Bijvoorbeeld de busjes zijn hen aangeboden. “Als je dan de eerste mensen uit Oekraïne hier ziet aankomen... Ik krijg daarvan nog steeds een brok in mijn keel. Kiev ligt plat, dus de mensen zitten hier nog wel een poos. Maar ze zijn zó dankbaar.” 

Meer info en doneren: https://steunactie.nl/actie/help-yerseke-vluchtelingen-uit-oekraine-op-te-vangen/-8252.

Meer uit Reimerswaal

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

1 dag geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

1 dag geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

1 dag geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

3 dagen geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

6 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

1 week geleden