Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nachtwerk voor opvang vluchtelingen op camping Yerseke

Nachtwerk voor opvang vluchtelingen op camping Yerseke

YERSEKE - In plaats van bedenken wat ze met hun in november gekochte camping Zon en Zee in Yerseke gaan doen, vangen eigenaren Stephan van der Linden en Chris Sinke er nu halsoverkop vluchtelingen uit Oekraïne op. Sinds twee weken zetten ze alles op alles om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen een veilig onderkomen te kunnen bieden. “Dit kwam op mijn pad”, vertelt Sinke, “en we hebben geen seconde getwijfeld. We wilden onze medemens helpen.”Via via hoorde Sinke dat een dominee in een kerk in Moldavië, dat grenst aan Oekraïne, vluchtelingen opving en dat de kerk vol raakte. Sinke verzamelde meteen mensen om zich heen en donderdag maakten ze een plan. Eerst waren ze in de veronderstelling dat het nog twee weken zou duren voordat de eerste mensen zouden arriveren op de camping, maar vrijdag bleek dat de volgende ochtend te zijn. De eerste mensen zijn opgevangen in een leegstaand huis in de Torenstraat. “Na een oproep konden we dat huis in een mum van tijd helemaal inrichten.”

De vele hulp die Van der Linden en Sinke krijgen aangeboden overweldigt hen. Voor de ritten naar Moldavië hoeven ze alleen de benzine zelf te betalen. Bijvoorbeeld de busjes zijn hen aangeboden. “Als je dan de eerste mensen uit Oekraïne hier ziet aankomen... Ik krijg daarvan nog steeds een brok in mijn keel. Kiev ligt plat, dus de mensen zitten hier nog wel een poos. Maar ze zijn zó dankbaar.” 

Meer info en doneren: https://steunactie.nl/actie/help-yerseke-vluchtelingen-uit-oekraine-op-te-vangen/-8252.

Meer uit Reimerswaal

Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

8 uur geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

3 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

4 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

5 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

5 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

6 dagen geleden