Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

Het Thools Bierfestival, georganiseerd door ex-uitbater Charel Wolvekamp van Meulvliet en Marlies Draaijer van ‘t Wienuus, vond voor het eerst plaats in 2018. Helaas kon het festival de afgelopen vier jaar niet doorgaan vanwege verschillende uitdagingen, zoals de coronapandemie. Maar afgelopen zaterdag 23 september was het eindelijk zover. Het bierfestival keerde na een afwezigheid van vier jaar terug naar Tholen.

Het festival had geluk met het nazomerse weer. Wolvekamp: “De dag begon met een regenachtige ochtend, maar gelukkig klaarde het weer op in de middag. Precies op tijd voor de start om 14.00 uur.” De bezoekers werden tot negen uur ‘s avonds getrakteerd op bier en gezelligheid. DJ Barry zorgde voor live muziek. Hoewel één bierbrouwerij op het laatste moment moest afzeggen, stonden er toch vijf verschillende brouwerijen uit Nederland en België klaar om meer dan vijftig verschillende biersoorten aan de menigte te presenteren.

Speciale gast

De bierbrouwerijen kwamen onder andere uit Steenbergen, Bergen op Zoom en het Vlaamse Braschaat. Een bijzondere gast van het festival was Luud van Dijke, een oud-Tholenaar die tegenwoordig in België woont. Hij reisde speciaal met zijn brouwerij 2930 voor het festival terug naar zijn geboorteplaats. Van Dijke begon acht jaar geleden met het brouwen van zijn eerste bieren in de buurt van Antwerpen.

Volgens Charel Wolvekamp is het plan om volgend jaar een vierde editie van het Thools Bierfestival te organiseren: “De bedoeling is zeker om een volgende editie door te laten gaan, gewoon rond dezelfde tijd, ergens eind voorjaar begin najaar.” Het festival blijft voornamelijk mannen aantrekken, met ongeveer 90 procent van de bezoekers op zoek naar speciaalbieren. Het Thools Bierfestival mag van Wolvekamp als een succes worden omschreven.


Lees ook

Charel Wolvekamp: ‘Al vanaf de jaren tachtig is mijn interesse in speciaal bier groot’

Meer uit Tholen

Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

13 uur geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

21 uur geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

1 dag geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

1 dag geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden