Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Na meer dan 10.000 km nog lang niet uitgewandeld’

‘Na meer dan 10.000 km nog lang niet uitgewandeld’

GOES - Onze stadsgidsen van ’t Gilde hebben inderdaad, in de meer dan 30 jaar dat ’t Gilde nu bestaat, veel kilometers samen afgelegd. En dat door alleen te wandelen in en rond de binnenstad van Goes. En het verveelt nog steeds niet.

Onze stadsgidsen worden steeds meer gevraagd om, onder hun leiding, uitleg te geven over al het schoons dat Goes te bieden heeft. Een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Het leuke ervan is dat we zowel kleine als grote groepen rondleiden, zowel particulieren als gasten van een bedrijf. Telkens weer mensen met verschillende interesses en ze komen uit alle delen van de wereld. Voor hen kan ook in een andere taal gegidst worden. Bovendien hebben we een ‘papieren’ stadswandeling in het Engels en Duits.

Inschrijven

De rondleidingen worden, normaal gesproken, het hele jaar op aanvraag door ons verzorgd. Door de corona-perikelen hebben de rondleidingen een tijd stilgelegen. Maar vanaf 18 augustus tot en met 27 oktober staan onze gidsen weer klaar voor de gratis woensdagmiddagwandelingen. Daarvoor is echter inschrijven vooraf wel noodzakelijk. Dat kunt u doen op de woensdagochtend bij het Toeristisch Informatiepunt aan de Singelstraat in Goes, ingang bij het museum.

Op alle andere dagen (m.u.v. zon- en feestdagen) zijn stadswandelingen op aanvraag. Raadpleeg daarvoor onze website www.gildedebevelanden.nl.

Soorten wandelingen

We hebben bij ’t Gilde ondertussen een aantal soorten wandelingen ontwikkeld:

- Een historische rondleiding door en om de binnenstad van Goes met zijn interessante monumenten uit de zestiende en zeventiende eeuw.

- Een maritieme rondleiding met nadruk op de maritieme functies van Goes in het verleden, met bezoek aan de schippersbuurt en de stadshaven met zijn koopmanshuizen en jachthaven De Werf.

- Rondleiding door het historische stadhuis (indien beschikbaar). Deze activiteit kan dit seizoen – bij gebrek aan deskundige gidsen op dit terrein – niet uitgevoerd worden.

Opleiden

De gidsen worden door ons zelf opgeleid in samenwerking met o.a. medewerkers van de het Archief en de Vrienden van het Historisch Museum De Bevelanden. Bovendien volgen onze gidsen regelmatig cursussen op dit gebied.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling om hieraan mee te doen?

Bel 06-14530319 of mail naar [email protected]

Meer uit Beveland

De Goese Maan breidt padel uit

GOES - Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan breidt uit van twee naar vier padelbanen. De twee nieuwe banen komen op de plek van de laatste gravelbaan. Voor tennis blijven er vijf all weather kunstgrasbanen.  

12 uur geleden
Zeeland telt recordaantal toeristen in 2022

Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal geregistreerde overnachtingen in Zeeland in 2022 uitkwam op bijna 12 miljoen. Een stijging van 8% ten opzichte van 2021. Nooit eerder vonden in Zeeland zoveel toeristische overnachtingen plaats. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers voor Zeeland nader geanalyseerd.

15 uur geleden
Waterschap bouwt nieuw gemaal De Poel

‘s-HEER ABTSKERKE - In ’s-Heer Abtskerke wordt gestart met de bouw van het nieuwe gemaal De Poel. Aan de ’s-Heer Abtskerksezandweg, naast het spoor van de stoomtrein, wordt het bestaande gemaal vervangen door een nieuw gemaal.

16 uur geleden
Al bijna 500 Goesenaren zetten mantelzorger in het zonnetje

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2023 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Al 500 inwoners hebben dit cadeau aangevraagd voor hun mantelzorger, laat de gemeente weten.

18 uur geleden
Verkennende gesprekken Provinciale Staten van start

MIDDELBURG - Een kleine week na de overwinning van de BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland vinden vandaag, woensdag 22 maart, de eerste verkennende gesprekken plaats tussen verkenner Gerard Rabelink en verschillende politieke partijen. Rabelink is gevraagd te onderzoeken welke partijen een coalitie zouden kunnen vormen. 

19 uur geleden
Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

1 dag geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

1 dag geleden