Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Na het sporten kunnen douchen, hoort erbij’

‘Na het sporten kunnen douchen, hoort erbij’

NIEUWDORP - Als er geen tegemoetkomingsregelingen voor sportclubs in het leven worden geroepen, ziet voorzitter Marius Priester van SV Nieuwdorp de toekomst somber in. “We rekenen eigenlijk op compensatie.”

De voorzitter van de Nieuwdorpse sportclub heeft net nog met de penningmeester om de tafel gezeten om de financiële situatie te bekijken. “We zitten nog niet direct in de problemen, maar compensatie is wel heel erg welkom. Anders wordt het slikken.”

Om de energiekosten te drukken liggen de daken van het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat inmiddels vol met zonnepanelen, vertelt Priester. “We hebben ook net een nieuwe thermosstaatinstallatie. Daarmee kunnen we de kantine met soos en bestuurskamer en de kleedkamers los van elkaar verwarmen. Vroeger hadden we maar een thermosstaat voor alle ruimten, dus daarmee hopen we energie te besparen, maar we weten nog niet hoeveel dat gaat opleveren.” Om te bezuiningen zijn er al sportclubs die leden vragen thuis te douchen, maar zover wil SV Nieuwdorp nog niet gaan. “Het hoort erbij dat je na het sporten snel fris kunt douchen. Dat is belangrijk.” Ook de contributie verhoogt de vereniging nog niet. “We willen de toegankelijkheid voor iedereen waarborgen, dus daaraan willen we nog niet denken. Misschien als de nood aan de man komt, maar zover is het nog niet. Compensatie is dan wel een must.”

Meer uit Beveland

Kruispunt Stenevate in Heinkenszand weer open

HEINKENSZAND - Vanaf vrijdagmiddag 25 november is het kruispunt Platewegje - Stenevate in Heinkenszand weer geopend. Dit is een week eerder dan de planning was. 

1 uur geleden
Lisette Jacobs: ‘Het voelt voor mij niet als werken’

MIDDELBURG - Ze is typisch zo´n geval van jong geleerd, oud gedaan. De liefde voor dans zat er bij de Middelburgse Lisette Jacobs (28) al vroeg in. Als zesjarig meisje begon ze en inmiddels heeft ze op een gezonde manier van haar danspassie haar leven kunnen maken. Lisettes familie en vrienden hebben haar altijd gesteund in de keuze om het danspad op te gaan; lonkend lachte het haar toe, vrij van obstakels. Haar eigen inzet om te slagen in haar opzet, was en is honderd procent. Als oprichtster en eigenaresse van Dansschool Danzette is de diversiteit in haar werk groot en daar geniet ze van. ´Het voelt voor mij niet als werken, het is veelomvattender dan dat.´

5 uur geleden
Paradepaardje in aantocht langs de A58 bij Goes

GOES - In de Anthony Fokkerstraat in Goes zijn de werkzaamheden begonnen om de omgeving aan te passen op de ontwikkeling van Bedrijvenpark Deltaweg.

1 dag geleden
Weerbericht: Zaterdag wordt beste dag van weekeinde

GOES - Voor dit weekeinde is de weersverwachting heel anders dan voor afgelopen week. ‘Zowel in de nacht als overdag is het duidelijk boven nul en vooral op zondag valt op veel plaatsen regen’, aldus weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur loopt zaterdag op naar een graad of 10. Zondag is het maximaal 8 of 9 graden.’

1 dag geleden
25 Oekraïense vluchtelingen in Vliethoeve Kortgene

KORTGENE - 25 vluchtelingen uit Oekraïne krijgen woonruimte in de voormalige jeugdzorginstelling de Vliethoeve in Kortgene.  

2 dagen geleden
Adrz specialiseert zorg aan jonge mensen met kanker

GOES - Ziekenhuis Adrz biedt sinds deze week officieel specifieke zorg voor jonge mensen met de diagnose kanker.

2 dagen geleden
Gemeentehuis Borsele kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen

HEINKENSZAND - Van vrijdag (25 november) tot en met 10 december wordt er wereldwijd aandacht besteed aan Orange The World, een internationale campagne tegen Geweld tegen Vrouwen. De gemeente Borsele doet mee aan deze actie door het gemeentehuis in deze periode oranje te verlichten. 

2 dagen geleden