Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Na het sporten kunnen douchen, hoort erbij’

‘Na het sporten kunnen douchen, hoort erbij’

NIEUWDORP - Als er geen tegemoetkomingsregelingen voor sportclubs in het leven worden geroepen, ziet voorzitter Marius Priester van SV Nieuwdorp de toekomst somber in. “We rekenen eigenlijk op compensatie.”

De voorzitter van de Nieuwdorpse sportclub heeft net nog met de penningmeester om de tafel gezeten om de financiële situatie te bekijken. “We zitten nog niet direct in de problemen, maar compensatie is wel heel erg welkom. Anders wordt het slikken.”

Om de energiekosten te drukken liggen de daken van het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat inmiddels vol met zonnepanelen, vertelt Priester. “We hebben ook net een nieuwe thermosstaatinstallatie. Daarmee kunnen we de kantine met soos en bestuurskamer en de kleedkamers los van elkaar verwarmen. Vroeger hadden we maar een thermosstaat voor alle ruimten, dus daarmee hopen we energie te besparen, maar we weten nog niet hoeveel dat gaat opleveren.” Om te bezuiningen zijn er al sportclubs die leden vragen thuis te douchen, maar zover wil SV Nieuwdorp nog niet gaan. “Het hoort erbij dat je na het sporten snel fris kunt douchen. Dat is belangrijk.” Ook de contributie verhoogt de vereniging nog niet. “We willen de toegankelijkheid voor iedereen waarborgen, dus daaraan willen we nog niet denken. Misschien als de nood aan de man komt, maar zover is het nog niet. Compensatie is dan wel een must.”

Meer uit Beveland

Voorgedragen burgemeester Cees van den Bos: 'Goes is een kans die ik niet kan laten lopen'

GOES - Hij is het niet, maar Cees van den Bos klinkt al aardig ingeburgerd als Goesenaar. De burgemeester van Urk is voorgedragen als burgervader van Goes en hij blijkt de gemeente goed te kennen. “Ik heb een Schouws accent, want ik ben geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, maar ik hou van Goes en kan niet wachten om er aan de slag te gaan", vertelt de 43-jarige Van den Bos. “Ik heb op de havo gezeten in Goes en er meerdere stages gelopen. Met mijn gezin bezoek ik Goes ook regelmatig. De gemeente heeft zoveel plussen dat ik deze kans niet kon laten lopen", zegt hij over de vacature die vrijkwam nadat Margo Mulder in juni vertrok als burgemeester van Goes.

24 minuten geleden
Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

5 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

6 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

13 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

23 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden